Air Serbia uvodi letove između Zagreba i Beograda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Aviokompanija Air Serbia najavila je u petak uvođenje dvaju letova dnevno između Beograda i Zagreba, koji počinju od 12. prosinca ove godine.

To će označiti ponovno uvođenje zračne linije između dva grada, na kojoj je zadnji let bio prije 23 godine, navodi se u priopćenju srbijanske nacionalne aviokompanije. Prema redu letenja, zrakoplovi će iz Beograda polijetati u 7,35 i 18,20 sati, a iz Zagreba u 10,05 i 20,40 sati. Kako se doznaje, najjeftinija će povratna karta stajati oko 110 eura.

U priopćenju se prenosi i izjava generalnog direktora Air Serbia Dane Kondića kako će letovi na liniji za Zagreb "odgovoriti na sve veću potražnju za poslovnim i turističkim putovanjima osoba koje često putuju između dvije metropole i omogućit će im značajnu uštedu vremena u usporedbi s putovanjima vlakom ili automobilom".

Iz Air Serbia podsjećaju da je prvi let na liniji Zagreb-Beograd obavio JAT-ov prethodnik Aeroput u veljači 1928. godine. JAT je ponovo uspostavio letove na ovoj liniji u travnju 1947. godine i održavao ih je do kolovoza 1991. godine. Air Serbia je počela s radom kao nacionalni avioprijevoznik Republike Srbije u listopadu 2013. godine, a nastala je od nekadašnjeg JAT-a. Naime, prošle je godine srbijanska vlada potpisala sporazum o strateškom partnerstvu sa zrakoplovnom kompanijom Etihad iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Time je prestao postojati nekadašnji Jugoslavenski aerotransport (JAT), potom JAT Airways, a osnovana je nova tvrtka Air Serbia, u kojoj Etihad ima 49 posto vlasničkog udjela, a država Srbija 51 posto. Air Serbia leti do više od 40 odredišta u Europi, na Mediteranu i Bliskom istoku, s matične međunarodne zračne luke Nikola Tesla u Beogradu. U floti ima deset uskotrupnih i pet turboprop zrakoplova. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter