Agrolaguni nagrada CROPAK 2010

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

CROPAK, nagradu za najbolju ambalažu na hrvatskom tržištu koja se dodjeljuje u sklopu festivala ambalaže FEST.A CROPAK, a koji je ove godine održan u Rovinju, dobili su Agrolagunino ekstra djevicansko maslinovo ulje Ol Istria te serija vina Tomac Amfora, tvrtke Vinogradarstvo i vinarstvo Tomac iz Jastrebarskog.

Inace, za najbolju ambalažu na hrvatskom tržištu CROPAK nominirano je više od 110 proizvoda, a nagrade su dodijeljene u osam kategorija.

Osim vec navedenih, u kategoriji tehnicka izvedba nagradu je za proizvod TDR-a Ronhill Anniversary, dobio proizvodac ambalaže - rovinjska Istragrafika, a ona je ujedno i dobitnica kategorije «Prototip» za poklon kutiju za bocu vina Black&Wine.

U kategoriji inozemni proizvod/serija na hrvatskom tržištu dobitnik je njemacki proizvodac ambalaže za Poli snack Perutnine iz Ptuja. U kategoriji graficki dizajn za ambalažu proizvoda splitske Stelle Croatice - integralne kekse «Male napasti», dobitnica je Iva Mandic iz tvrtke BBDO iz Zagreba, a za seriju pakiranja mesa «Maturo» Pik Vrbovca, Predrag Zagorac iz zagrebackog Agrokora.

U kategoriji industrijskog dizajna nagradu je dobila zagrebacka Jamnica za petlitarsku bocu prirodne izvorske vode Jana, dok je za dizajn u cjelini dobitnik tvrtka Graficar iz Ludbrega za ambalažu tjestenine Fioli.

U kategoriji EKOPAK dobitnici su proizvodaci Vetropac Straža iz Huma na Sutli, priznanje za doprinos u zaštiti okoliša dobila je Osjecka pivovara za nosiljku za Osjecko pivo, dok je nagradu za cjeloviti doprinos zaštiti okoliša dobio Grad Velika Gorica za projekt Waste no Waste / Nije za bacit.

Ove godine je u sklopu manifestacije po prvi put dodijeljena i nagrada REGPAK, nagrada za najbolju ambalažu na regionalnom tržištu, a koja ukljucuje tržišta Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije. Najbolje su ocjenjene ambalaža «Zdenka sir s tartufima» iz Hrvatske te gazirane prirodne mineralne vode «Mivela» iz Srbije.


Podijeli: Facebook Twiter