Agrokorov dug osiguran zalogom na dionice Jamnice i Konzuma

Damir Kajin (M. MIJOŠEK)
Damir Kajin (M. MIJOŠEK)

Dioničare Adris grupe te široku poslovnu javnost iznenadila je činjenica koju je u svom prvom poslovnom izviješću razotkrio Ante Ramljak, prinudni upravitelj koncerna Agrokor, da je dug te tvrtke prema rovinjskoj kompaniji visok čak 967 milijuna kuna. Adris je, nakon banaka, najveći vjerovnik Agrokora i o toj će se činjenici, najvjerojatnije, raspravljati i na skupštini dioničara rovinjske tvrtke 14. lipnja.

- Točna je informacija, koju korektno prenose mediji, o visini Agrokorova duga Adris grupi, kao što je točno i to da Adrisova potraživanja spadaju među najbolje osigurana potraživanja. Osigurana su zalogom na dionicama Jamnice i Konzuma, kao i izdanim zadužnicama od strane Agrokora, Konzuma i Jamnice - objašnjava Predrag Grubić, glasnogovornik Adrisa.

Grubić ističe da "dug datira od vremena poslovne suradnje TDR-a i Agrokora."

- Podsjećamo da je Adris grupa, zahvaljujući TDR-u, bila jedan od najvećih pojedinačnih dobavljača tvrtkama iz sastava Agrokora. Rezultat takvog poslovnog odnosa je i dugogodišnji TDR-ov uspjeh na hrvatskom i regionalnom tržištu. Godine 2014, uz ostalo, Adris grupa je preuzela obveze tvrtki iz sastava svoje duhanske strateške poslovne jedinice kako bi maksimalizirala vrijednosti prodaje TDR-a - dodaje Grubić.

U Rovinju ističu da je "Adris, zahvaljujući i suradnji s Agrokorom, uspješno poslovao", te iznose svoje najnovije poslovne rezultate. U posljednjih pet godina Adris je investirao više od četiri milijarde kuna, prosječno godišnje ostvarivao neto dobit u vrijednosti od gotovo 430 milijuna kuna. (D. GRAKALIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA


Podijeli: Facebook Twiter