Agrokor predao ponudu za Mercator

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Koncern Agrokor u vlasništvu Ivice Todorica te investicijski fond Mid Europa predali su ponude za kupnju 23,3 posto dionica najveceg slovenskog trgovackog lanca Mercator. Neslužbena je to informacija koju je u srijedu objavio ljubljanski poslovni dnevnik Finance.

Pivovarna Laško, prodavatelj spomenutog paketa Mercatorovih dionica, samo je potvrdila da je rok za predaju ponuda istekao, a konkretna imena ponudaca nisu se mogla dobiti. «Narednih dana Uprava Pivovarne Laško ce pregledati ponude te odluciti je li potrebno s nekim od ponudaca dodatno pregovarati. Uprava ce o dovršetku postupka, kao i o tome je li neka od ponuda odgovarajuca, izvijestiti javnost», poruceno nam je iz Uprave Pivovarne Laško.

U cetvrtak bi se, kako neslužbeno doznajemo, trebale otvarati prispjele ponude, a u poslijepodnevnim ce satima zasjedati i Nadzorni odbor Pivovarne Laško. U Agrokoru nisu htjeli potvrditi jesu li predali ponudu, te su nas uputili na prodavatelja dionica, a slicno nam je poruceno i iz fonda Mid Europa.

S obzirom na loše reakcije posljednjih dana u slovenskoj javnosti na mogucnost da 23,3 posto dionica Mercatora dode u ruke vlasnika Agrokora Ivice Todorica, nije iskljuceno da se natjecaj poništi te da Pivovarna Laško oko 450 milijuna duga prema bankama reprogramira.

U petak bi se u Zagrebu trebao održati sastanak izmedu Uprave Mercatora na celu sa Žigom Debeljakom i vlasnikom Agrokora Ivicom Todoricem te njegovim vodecim menadžerima. Na susretu ce se razgovarati o mogucnostima povezivanja Mercatora i Agrokorove maloprodaje, tocnije Konzuma.


Podijeli: Facebook Twiter