Agrokor odustao od Mercatora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Agrokor je priopcio u utorak navecer da je povukao svoju neobvezujucu ponudu za kupnju 52,1 posto dionica slovenskog trgovackog lanca Mercator jer su zbog dugotrajnosti dosadašnjeg procesa ocijenili da im mogucnost ostvarivanja transakcije pod zadovoljavajucim uvjetima nije zajamcena.

- Agrokor d.d. se 17. listopada 2011., podastiranjem neobvezujuce ponude, javio na javni natjecaj za kupnju 52,1 posto dionica Poslovnog sistema Mercator d.d. (Mercator), koji je u ime konzorcija glavnih dionicara vodila ING banka. Na temelju naše neobvezujuce ponude konzorcij nas je 7. studenog 2011. kao najboljeg ponudaca odabrao za ekskluzivne pregovore o uvjetima akvizicije.

Iako smo s konzorcijem prodavatelja pokušavali dogovoriti zadovoljavajuce uvjete za akviziciju udjela od 52,1 posto u Mercatoru, tijekom trajanja perioda ekskluzivnosti, do danas u tome nismo uspjeli.

Dugotrajni tijek dosadašnjeg procesa naveo nas je na zakljucak da bi cijeli proces mogao potrajati još dulje vrijeme te da nam mogucnost ostvarivanja transakcije pod zadovoljavajucim uvjetima nije zajamcena.

To bi po našem mišljenju moglo biti štetno kako za našu kompaniju, tako i za Mercator te smo stoga donijeli odluku o povlacenju svoje ponude.

Sukladno tome, 6. veljace 2012. godine otkazali smo Ugovor o ekskluzivnosti s konzorcijem prodavatelja i povukli našu neobvezujucu ponudu, cime se i formalno povlacimo iz procesa", kaže se u priopcenju.


Podijeli: Facebook Twiter