AGROKOR I Vupiku blokiran žiro račun

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Tvrtka Vupik iz sastava Agrokora izvijestila je u utorak da joj je zbog nepodmirenih dospjelih obveza u utorak blokiran žiro račun.

Vupik je izvijestio da je zbog nepodmirenih dospjelih novčanih obveza došlo do blokade žiro računa društva te napomenuo da poduzima sve raspoložive radnje radi deblokade računa i nastavka redovitog poslovanja.

Od prošlog petka, pak, blokirani su računi Agrokora, Belja, Leda, Jamnice, Tiska i PIK Vrbovca, naknadno i Konzuma te PIK-a Vinkovci i PIK-a Vrbovec.

Nakon sastanka 50-ak dobavljača Agrokora u ponedjeljak navečer, član Uprave Francka Josip Budimir istaknuo je da su jedinstveni u svojim zahtjevima prema bankama i da će u idućim razgovorima tražiti da se očituju o njihovim prijedlozima, a generalni direktor Dukata Alen Fontana poručio da sustav sada financiraju jedino dobavljači svojom robom, ali i da to neće moći trajati predugo.

Član Uprave Francka rekao je da dobavljači i dalje isporučuju robu Agrokoru. "Ništa se u tome smislu nije promijenilo i očekujemo da će zapravo svi ovi razgovori koje smo vodili i u Vladi i s bankama ranijih dana, uroditi plodom, da će svijest o urgentnosti situacije i potrebi brze reakcije biti primjerena i u ponašanju drugih aktera, ne samo nas koji taj sustav zapravo održavamo na životu svojim isporukama roba i suzdržavanjem od prinudnih naplata svojih potraživanja", naglasio je Budimir.

Apelirao je i na druge dobavljače, koji nisu uključeni u njihov krug, da se i oni tako ponašaju. Budimir je kazao i kako bi dobavljači voljeli da država pristupi standstill aranžmanu.

Kazao je i da, uz normalnu isporuku roba, žele i da se maknu blokade žiro računa kompanija iz sastava Agrokora, ali i "određena jamstva da će se u tom slučaju banke ponašati na način da poštuju te naše zahtjeve da uliju dodatnu likvidnost i da se zapravo uredno podmiruju nove obveze, a da se stare servisiraju u nekim rokovima".

Razgovori između dobavljači i bankara trebali bi se uskoro nastaviti. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter