Agent FBI-a pokrenuo slučaj Petraeus

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Agent FBI-a koji je pokrenuo istragu koja je dovela do smjene Davida Petraeusa s mjesta direktora CIA-a zove se Frederick W Humphries II., objavio je The New York Times, koji dodaje da je on dugogodišnji istražitelj u oblasti terorizma, prenosi The Guardian.

Humphriesu je, međutim, naređeno da se više ne miješa u tu istragu jer se sumnja da je zaljubljen u Jill Kelley, koja je zapravo pokrenula cijeli slučaj prijavivši Humphriesu da dobiva prijeteće email poruke od Petraesove ljubavnice Paule Broadwell. Ona je u porukama optuživala Kelly da flerta s Petraeusom.

NYT piše da Humphriesa kolege opisuju kao čovjeka koji ima "konzervativna politička stajališta i znan je po agresivnom nastupu".

I sam Humphries, bivši vojni objavještajac, sada je pod internom istragom FBI-a, koji mu je naredio da se zbog bliskih veza s Jill Kelley ne miješa u slučaj Petraeus, kojim se nije kvalificiran baviti. Prošli mjesec Humphires je otkrio nekim članovima Kongresa da se istražuje Petraeus, a taj njegov potez, kako se sada nagađa, možda je imao politički motiv, odnosno cilj da stvori neugodnost za predsjednika Baracka Obamu uoči prošlotjednim predsjedničkih izbora, piše The Guardian.

U istragu je uvučen i general John R. Allen, zapovjednik NATO-a u Afganistanu, nakon što je FBI otkrio da je on razmjenjivao neprimjene e-mailove s Kelley. (V. Bo.)


Podijeli: Facebook Twiter