Agencija vratila novac mladim INK-ovcima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Polaznicima radionice scenskog pokreta Dramskog studija Istarskog narodnog kazališta (INK), koji su 14. rujna trebali otputovati na cetverodnevni edukativni program na plesnu akademiju u Amsterdamu, no zbog turisticke agencije Planet travel iz Pule zaglavili su na pulskom aerodromu, vracen je sav uplacen novac za put i smještaj, oko 45.000 kuna.

Podsjecamo da se 11 polaznika INK-a, njihova voditeljica Andrea Gotovina i nekoliko pratitelja, ukupno 17 putnika, tog dana nije moglo ukrcati na let Pula - Zagreb - Amsterdam jer njihovih imena nije bilo u sustavu, a elektronski ispis karata, koje im je dostavila pulska agencija Planet travel, proglašen je nevažecim jer let, prema objašnjenju djelatnika Croatia Airlinesa, nije nikada placen.

- Nije lako ponovno organizirati put jer mnogi odlaze na fakultete pa ce biti teško uskladiti termin koji ce svima pasati a da istovremeno odgovara i akademiji, kazala je mlada voditeljica radionice Gotovina, koja ne može vjerovati da su na takav nacin prevareni. Veli da se za ovu agenciju odlucila nakon što je dobila ponude od njih nekoliko, a ova im je bila najprihvatljivija. Vjerovala je da je sigurnije ako agencija organizira put i smještaj nego da to ucine sami, ali se ocito, u ovom slucaju, prevarila.

Vanja Berc iz agencije Planet travel kazala je samo da se vec svima ispricala i da joj je žao. - Novac sam vratila, a o ostalom ne bih, dodala je.

No, odgovor ce najvjerojatnije morati dati policiji koja istražuje ovaj dogadaj. Slucaj je prijavljen i Državnom inspektoratu. (M. J.)


Podijeli: Facebook Twiter