Agencija Tijara preuzela organizaciju SPOSAnewsa

S prošlogodišnjeg izdanja Spose (Arhiva GI/S. MILJEVIĆ)
S prošlogodišnjeg izdanja Spose (Arhiva GI/S. MILJEVIĆ)

Konferencija za novinare na kojoj su najavljene promjene vezane za naredni Istarski festival vjenčanja SPOSAnews14 održana je danas u galeriji Cvajner.

Kako je rekla dosadašnja organizatorica Helga Možé Glavan iz AKT agencije Pula, od ovoga izdanja zbog drugih obveza odlučila je prepustiti vodstvo i organizaciju ovoga festivala Marijani Dabo Percan iz agencije Tijara.

- Punih sam 13 godina vodila taj festival i zadovoljna sam svim pomacima i uspjesima koje smo postigli, i što je to postala prepoznatljiva manifestacija. Sada sam krenula u druge vode, no sigurna sam da će Marijana Dabo Percan nastaviti tu tradiciju na najbolji mogući način, kazala je Možé Glavan.

Dabo Percan je pak najavila da će Sposanews postati jedinstveni istarski festival vjenčanja te da će objediniti i programe iz porečkog Festivala vjenčanja Tijara, koji se samostalno kao takav više neće održavati jer je za Istru dovoljan jedan veliki festival vjenčanja.

- SPOSAnews14 održat će se u svom uobičajenom terminu, sredinom siječnja, odnosno 18. i 19. siječnja u Domu hrvatskih branitelja. I ovaj put očekujemo od 50 do 60 izlagača, a u planu nam je i proširenje sajma. Naravno, bit će tu i tradicionalna revija kreatora, a spajanjem dvaju sajmova vjenčanja namjeravamo kreirati jedinstveni regionalni sajam. Sposa je uvijek vrlo dobro posjećen sajam, u siječnju inače nema puno događanja, i lijepo je vidjeti vjenčanice i ostale popratne programe u tom prostoru, kazala je Dabo Percan.

Naglasila je da će uskoro izaći i s ostalim novostima vezanim za ovogodišnje izdanje te manifestacije čije su pripreme već započele. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter