Agencija iz Bratislave nasamarila pulske maturante

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Skupina maturanata Tehničke škole Pula, njih 68, neugodno se iznenadila kada su u utorak navečer stigli u Bratislavu u hotel "Tatra" i shvatili da ih nema na popisu gostiju. S obzirom da se prelazak granice malo otegnuo, rečeno im je da ne moraju brinuti jer ih u hotelu čekaju s kasnom večerom, ali, ne samo da nije bilo večere - nije bilo niti soba za njih jer njihov dolazak nije bio prijavljen!

O čemu se radilo odmah su zatražili pojašnjenje od pulske agencije Zeatours preko koje su uplatili ovaj četverodnevni aranžman stručne ekskurzije. Brzom akcijom Florisa Milohanovića iz Zeatoursa smještaj im je nađen i oni su nastavili boravak po zacrtanom planu te bi se sutra uvečer trebali vratiti.

Riješen smještaj

- U 24 godine poslovanja ovakvo što nije mi se dogodilo, rekao nam je Floris Milohanović iz Zeatoursa te pojasnio da je posao rezervacije smještaja trebala odraditi partnerska agencija iz Bratislave, Infinity Travel Sport.

- Nije to bio prvi put da radim s tom agencijom i njenom vlasnicom Klaudiom Novanskom. I lani sam surađivao s njom, čak smo se i sreli jer sam pratio srednjoškolce iz Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu. I tada smo bili u hotelu "Tatra" koji mi se svidio i zbog lokacije i zbog kvalitete. Tako da ovo sada nije bila naša prva suradnja, ali je definitivno posljednja. Kada sam čuo što se dogodilo, najbitnije je bilo naći djeci smještaj. Zahvaljujući dva desetljeća dugoj suradnji, alarmirao sam brojne turističke vodiče iz Bratislave koji su se odmah raspršili u potrazi za alternativnim smještajem. Hotel Tatra ih je ipak primio tu noć, a drugu noć smo našli drugi hotel koji je neke svoje goste prebacio u apartmane na obližnjem jezeru da bi naši maturanti mogli svi biti smješteni kod njih. To je prava sreća jer se u Bratislavi upravo održava i summit i sve je bilo rasprodano devet mjeseci unaprijed zbog sudionika summita, brojnog osiguranja, novinara…, gotovo u dahu ispričao nam je Milohanović. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA


Podijeli: Facebook Twiter