Afro Cuban All Stars 5. srpnja u Areni

Juan de Marcos Gonzales
Juan de Marcos Gonzales

Ljetni koncertni termini u pulskoj Areni i dalje se popunjavaju. Tako je jučer pristigla vijest da će 5. srpnja u pulskom  amfiteatru nastupiti jedan od najuspješnijih kubanskih bendova na svijetu - Afro Cuban All Stars.

Bend koji djeluje pod vodstvom Juana de Marcosa Gonzalesa predstavlja jedan od najzaslužnijih orkestra za širenje popularnosti afro-kubanske glazbe po svijetu. Njihov album iz 1997. godine "A Toda Cuba Le Gusta" prvi je snimljen tijekom legendarne Buena Vista Social Club sesije.

Afro Cuban All Stars s glazbenicima svih generacija njeguje čitav spektar latino ritmova među kojima su mambo, ča ča, rumba, son montuno, timba, Danzon, abakua i bolero.

- Koristimo svo nasljeđe kubanske glazbe kako bismo stvorili zvuk budućnosti, izjavio je Juan de Marcos Gonzales o glazbi koju stvaraju.

Tijekom niza godina mnogi glazbenici iz benda postali su međunarodne zvijezde među kojima su briljantni izvođači poput Rubena Gonzalesa, Ibrahima Ferrera, Guillerma Rubalcava, Amadita Valdesa i Manuela " The Guajiroa" Mirabala.

Iza Afro Cuban All Stars je više od dva desetljeća duga karijera, a bend se može pohvaliti s nekoliko nominacija za  Grammy, nekoliko dokumentarnih i igranih filmova koji su snimani o njima i u kojima su i sami sudjelovali te definitivno nose titulu najpoznatijeg i najuspješnijeg kubanskog orkestra.

Prema najavi ulaznice za koncert bit će puštene u prodaju za nekoliko dana, a do 5. srpnja bit će ih moguće kupiti po cijeni od 100 kuna za stajanje i 150 kuna za sjedenje, na prodajnim mjestima sustava Eventim na http://www.eventim.hr/ i Flavorus http://www.flavorus.com/. (B. ĆUSTIĆ JURAGA)


Podijeli: Facebook Twiter