Afrički ples s malo Medulinaca

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Sudeći prema svega 20-ak domaćih ljudi koji su se u subotu od 21 do 23 sata odazvali promociji afričkog plesa kizomba kod fontane na medulinskoj rivi, uz unaprijed ne baš pogođen jesenji termin održavanja, prvo medulinsko i hrvatsko izdanje Eu Amo Kizomba Festivala ne može se u svom premijernom izdanju pohvaliti velikim odazivom domaće publike.

No, organizatori se hvale radionicama na kojima su u tri dana u općinskim dvoranama 200-tinjak prijavljenih sudionika afričkim plesovima (kizombu, ali i sembu, kuduro i afro/tribal) podučavali istaknuti internacionalni instruktori. Najpoznatija instruktorica bila je Blaya iz Portugala, a od domaćih lica profesionalni plesač i sudac Davor Bilman, kojeg publika TV showa "Ples sa zvijezdama" pamti kao strogog suca.

Cilj ovog festivala - baziranog na kizombi, senzualnom plesu koji je nastao 80-ih godina u Angoli - promocija je afričke kulture i njihovih narodnih plesova.

U većem šatoru nadomak mlina na rivi upriličeni su partyji, a za glazbu su bili zaduženi istaknuti DJ-evi kizomba scene: DJ To' Costa iz Angole, engleski DJ Hugo Boss, francuski DJ Stou i luksemburški DJ Pingusso. (Z. A.)


Podijeli: Facebook Twiter