Afganistan: Napad na indijski konzulat, 8 žrtava

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U eksploziji autobombe poginulo je najmanje osam osoba, a više od 20 je ranjeno u subotu ujutro blizu indijskog konzulata u Džalalabadu, na istoku Afganistana, izvijestili su mjesni čelnici, a prenijele agencije.

"Automobil-bomba zaletio se u ogradu blizu konzulata i eksplodirao", rekao je za agenciju France Presse glasnogovornik vlade pokrajine Nangarhara, Ahmadzia Abdulzaj, dodajući da su trgovine u blizini mjesta eksplozije pretrpjele velika oštećenja.

"Osam civila je ubijeno, a 22 su osobe ranjene u napadu na konzulat u Džalalabadu", rekao je policijski zapovjednik iz Nangarhara Šarif Amin.

Medicinski izvori potvrdili su broj žrtava.

Indijsko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je da su svi indijski djelatnici konzulata neozlijeđeni i sigurni, prenosi Reuters.

Dodaje kako se napad dogodio nakon što su Sjedinjene Države izdale upozorenje za putovanje Amerikancima diljem svijeta zbog informacija o povećanoj prijetnji Al Kaide,

Afganistanski dužnosnik rekao je da zasad ne zna što ili tko je bio meta napada koji se dogodio dan nakon žestokih borba u toj pokrajini u kojima su poginula 22 afganistanska policajca i 76 talibana. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter