Afganistan: 5 vojnika poginulo u NATO-ovu udaru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Petorica afganistanskih vojnika izgubila su život, a osmorica su ranjena u četvrtak ujutro u "prijateljskoj" vatri Međunarodnih snaga NATO-a u Afganistanu (ISAF) u pokrajini Logaru, južno od Kabula, reklo je više afganistanskih čelnika.

- Petorica pripadnika afganistanske vojske poginula su, a osmorica su ranjena u ISAF-ovu zračnom udaru, rekao je za agenciju France Presse glasnogovornik pokrajinske vlade Din Mohamad Darviš.

Bombardiranje i broj žrtava potvrdio je na Twitteru glasnogovornik ministarstva obrane Zahir Azimi. ISAF je izvijestio da je istraga u tijeku.

Meta napada bio je položaj afganistanske vojske na brežuljku u okrugu Šarhu, rekao je glasnogovornik mjesnih vlasti Halilulah Kamal.

- Amerikanci su prije zauzimali taj položaj, ali otkako su otišli ondje se razmjestila afganistanska vojska, rekao je za AFP potvrdivši da su afganistanski vojnici poginuli u "napadu bespilotne letjelice".

Pogibija petorice vojnika mogla bi dodatno pogoršati odnose vlade u Kabulu i njezinih saveznika u NATO-u što se bore s pobunom talibana koji su 2001. svrgnuti s vlasti.

- Afganistanci ginu u sukobu koji nije njihov, rekao je predsjednik Hamid Karzai u napisu koji je u ponedjeljak objavio Washington Post. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter