Aerodromu kredit od 8,5 milijuna kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako direktor Zracne luke Bruno Rogovic tvrdi da Zracna luka Pula nije u dugovanjima te da je u prvih devet mjeseci ostvarila dobit u iznosu od 1,6 milijuna kuna, cini se da bez najnovijeg novcanog zajma pulski aerodrom ne može normalno funkcionirati. Nakon što je Vlada dala suglasnost za podizanje kredita u Hypo Alpe-Adria banci, Zracna luka ovih dana treba popisati ugovor o bankarskom zajmu u iznosu od 8,5 milijuna kuna.

To je potvrdio predsjednik Nadzornog odbora Valerio Drandic kazavši da se o kreditu govorilo još u proljece na sastanku odbora te da se u meduvremenu cekala suglasnost Ministarstva financija i Vlade. Drandic je rekao da ce se taj novac iskoristiti za investicijsko održavanje, odnosno za kapitalna ulaganja i zamjenu dotrajale opreme.

Dodajmo i to da je Nadzorni odbor o kreditu kao jednoj od opcija razgovarao nakon izvještaja o rezultatima u prvom polugodištu poslovanja, nakon cega se trebalo vidjeti hoce li Zracna luka ici u njegovu realizaciju. Ocito je zajam bio prijeko potreban tim više kada se vec sada neslužbeno znaju projekcije da bi Zracna luka kraj godine mogla docekati s gubitkom od 9 milijuna kuna.


Podijeli: Facebook Twiter