AEK - Hajduk 3:1

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši "Hajduka" nisu uspjeli nastaviti uspješnu vecer hrvatskih klubova u Europi. U susretu 1. kola skupine G Europske lige poraženi su zasluženo u Ateni od "AEK-a" s 3:1.

"Bili" su nakon rano primljenog gola bili bolji suparnik u prvom dijelu izjednacivši s bijele tocke, ali su u nastavku sasvim potonuli dopustivši Grcima da stvore nekoliko stopostotnih prilika za gol, da bi Lyberopoulos u 65. minuti drugi put svladao Subašica a Scocco je postavio konacni rezultat susreta.

U 12. minuti domacini su poveli. Djebbour je pobjegao Vejicu po lijevoj strani, izbio na svega dva metra od Subašica i potom ga lakocom matirao za 1:0. Nakon primljenog gola Splicani su konacno zaigrali kako znaju i mogli su vec u 16. minuti izjednaciti, ali je prvo Sharbini iz blizine pucao tocno u Arabatzisa, a potom je i Strinic propustio zatresti mrežu.

Bolju igru okrunili su Splicani izjednacujucim golom Ibricica s bijele tocke u 28. minuti. Ibricic, koji je ponio kapetansku traku, izveo je "panenku" kojom je povaljao Arabatzisa za 1:1.

Da se može još gore otvoriti poluvrijeme od prvog pokazali su Splicani u nastavku. Nakon samo 30 sekundi igre nizozemski je sudac pokazao na bijelu tocku nakon prekršaja Buljata nad Djebbourom. Srecom, Subašic je sjajnom reakcijom obranio penal koji je izveo Djebbour i sacuvao svoju mrežu.

U 65. minuti mreža iza Subašica se ipak zatresla. Splitski je golman kratko odbio udarac Scocce, pritrcao je Lyberopoulos i gurnuo loptu u mrežu - 2:1. U 76. minuti Subašic je još jednom spašavao svoju mrežu, ovog puta je izašao pobjednikom u bliskom sudaru s Djebbourom što mu nije uspjelo u 89. minuti kada je Scocco izbjegao zalede i pogodio mrežu.

Olimpijski stadion. Gledatelja: 25.000. Sudac: Bas Nijhuis (Nizozemska). Strijelci: 1:0 Djebbour (12'), 1:1 Ibricic (28'-11m), 2:1 Lyberopoulos (65'), 3:1 Scocco (89'). Žuti kartoni: Diop (AEK), Strinic (Hajduk).

AEK: Arabatzis, Jahic, Manolas, Dellas, Lagos, Kafes (od 74. Leonardo), Diop, Burns (od 70. Patsatzoglu), Lyberopoulos (od 90. Blanco), Scocco, Djebbour.

HAJDUK: Subašic, J. Buljat, Maloca, Vejic, Strinic, Bulku (od 81. Trebotic), M. Ljubicic, Tomasov (od 67. Oremuš), Ibricic, An. Sharbini (od 61. Cop), Vukušic.


Podijeli: Facebook Twiter