Advient va Žminje 2014.

Gustafi
Gustafi

Večeras u 18 sati otvorenjem izložbe kućnih Božićnih jaslica u Kuli započinje ovogodišnji Advient va Žminje. Na izložbi će, kako je pojasnio Fabio Dusman biti izloženo više od trideset raznolikih jaslica od dvadesetak autora iz raznih krajeva Istre. Izložba će biti otvorena do 20. prosinca i to svaki radni dan od 9 do 12, subotom i nedjeljom od 10 do 13 sati, a u drugim terminima po najavi posjetitelja. Dusman je podsjetio kako će u nedjelju, 30. dr. Elvis Orbanić u župnoj crkvi predstaviti knjigu o nekadašnjem žminjskom župniku Rudolfu Zafranu.

Rođendan Gustafa

- Advijent va Žminje nastavlja se 19. prosinca kada će žminjske mališane pohoditi Djed Mraz, dodala je Lenka Šajina iz Turističke zajednice. Djeca će Djeda Mraza dočekati u šatoru na sajmištu, a tijekom prosinca u njemu će, počevši do subote 20. prosinca, kad nastupaju Begini & Replay Band, nastupiti i Mladen Grdović (25. prosinca), Belfast food, M.O.R.T., Greenfly, Justin?s johnson (26.), a u subotu 27. prosinca u Žminju će svoj 24. rođendan proslaviti Gustafi.

Edi Maružin ističe pak da Gustafi svake godine o Božiću slave rođendan jer su prvi nastup održali 27. prosinca 1980. Potrefilo se da ove godine 27. prosinca pada u subotu, pa će se koncert održati upravo na sam rođendan. Maružin najavljuje i očekuje odličan koncert na kojem će nastupiti i neki njihovi gosti, naglasivši kako je Žminj važan za Gustafe koji su upravo ovdje održali nekoliko važnih koncerata početkom 1990-tih, kojima su usmjeravali svoje stvaralaštvo.

Već treću godinu za redom, 31. prosinca pod istim će se šatorom održati već tradicionalni Doček na puolne u Žminju. Program za najmlađe počet će u 10 sati Mini discom, od 10.30 do 11 sati na programu je mađioničar, a od 11 do 15 sati na redu je glazbeni program grupa Grrinta, Šćike i Replay Band.

Čovjek čovjeku brat

U župnoj crkvi Sv. Mihovila od 1. do 24. prosinca, svakim danom osim nedjelje, u 6.30 sati održavat će se tradicionalne zornice. U srijedu, 24. održat će se polnoćka, a slijedeći dan, na sam Božić, svečana misa s početkom u 11 sati. U petak, 26. je tradicionalni božićni koncert  Župnog zbora sv. Mihovila Žminj, na kojem će nastupiti mali i veliki zbor Osnovne škole Vladimira Gortana Žminj i Kristina Puh Leko.

- Žminjski volonteri organizirali su akciju pod nazivom Kako je čovjek čovjeku brat, u sklopu koje će se u prostorijama Kluba mladih – Ex Magnus održavati radionice izrade božićnih ukrasa, te prikupljanje hrane i igračaka, rekao je Sanjin Dimić Boljunčić.

Radionice će se održavati u utorak, 9. prosinca, četvrtak, 11., utorak 16., četvrtak, 18. i subotu, 20. prosinca, od 17 sati nadalje. Voditelji radionica su Elena Legović, Sanjin Dimić Boljunčić, Irena Križanac i Iva Karačić. Organizatori cjelokupnog programa Advient va Žminje 2014. su Turistička zajednica Općine Žminj, Općina Žminj, Društvo naša djeca Žminj,  Caffe bar The Bar, obrt Merikane, obrt MAD. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter