Adventsko vrijeme građevinskih radova

(M. SARDELIN)
(M. SARDELIN)

Rovinj je ovog prosinca premrežen kanalima i uljepšan građevinskom mehanizacijom. Osim što se dvadeset i četiri sata gradi ACI-jeva marina s pet sidara i susjedno joj lociran novi Hotel Park, u funkciji su i brojna otvorena gradilišta. Po svemu sudeći, Rovinj je ovu građevinsku sezonu, i nakon više godina ponovno dočekao spreman pa se ne može tvrditi da ga je "snijeg u prosincu" dočekao nespremnim.

Konkretno, u Ulici Giorgieri pulska Plinara započela je s plinifikacijom, u koju se Grad uključio u dijelu sanacije asfaltnih površina, obnovu kolničke konstrukcije i održavanju objekata oborinske odvodnje, pa je u tu svrhu i za potrebe ugovorenih radova, koji se trebaju okončati u ožujku slijedeće godine,   namaknu nešto manje od milijun kuna. Nadalje, u naselju Salteria u tijeku je i druga faza izgradnje oborinske odvodnje prometnica, vrijedna slijedećih 480 tisuća kuna i rokom dovršetka od dva mjeseca. Uređuje se i nogostup sa zelenim površinama u Ulici Hermana Dalmatina u dužini od 90 metara i po cijeni ugovorenih radova od cirka 105 tisuća kuna, kao i oborinska kanalizacija parkinga u Ulici sveti Vid, "teška" narednih 30 tisuća kuna. Projekt gradnje dječjeg igrališta i zelenih površina u Ulici Vjekoslava Spinčića, pri samom je finiširanju. Postavljaju se i montiraju vanjske igračke, a investicija u vrijednosti od 340 tisuća kuna, trebala bi se zgotoviti do konca mjeseca.

Pored "otvorenih" radova u tijeku su i radovi na interijeru gradskog prostora u Ulici Piera Bobicchia na broju jedan, u čijim će se uređenim prostorima smjestiti rovinjske udruge, dok će ostali dio biti korišten u svrhu pohranjivanja arhivske građe. Iznos tih radova iznosi oko 261 tisuću kuna, izvodi ih tvrtka Euromodul iz Rovinjskog Sela, a rok dovršetka je konac 2017. godine. (N. O. R.)


Podijeli: Facebook Twiter