Adventski napjevi uz vokalni ansambl i soliste

Vokalni ansambl Muzičke akademije u Puli svoj je koncert naslovio "Evo, ide čas!" (Dejan ŠTIFANIĆ)
Vokalni ansambl Muzičke akademije u Puli svoj je koncert naslovio "Evo, ide čas!" (Dejan ŠTIFANIĆ)

"Evo, ide čas!", bio je naziv adventskog koncerta održanog u četvrtak navečer u crkvi Gospe od Milosrđa - Misericordia na Danteovom trgu koji je priredio Vokalni ansambl Muzičke akademije u Puli pod vodstvom i uz koncept Sofije Cingula.

Nastupio je Vokalni ansambl Akademije, zatim mezzosopranistica Karolina Matjašec, harmonikaši Karmen Antunović, Stjepan Horvat, Monika Nekić, Paulo Rušnov i Josipa Vukelić, te i Sofija Cingula.

Na programu su bili adventski napjevi, što su izvođači vrlo korektno izveli, a Sofija Cingula briljirala je svojim iznimnim vokalnim sposobnostima.

Koncert je počeo pjesmom "Evo, ide čas", uslijedio je Taizeov "Magnificat" , a nakon toga "Maria Durch ein'dornwald ging". Blagdanskim se tonovima nastavilo i s "Al sacro cuore di Gesu'" E. Pozzolija, a iznimna je bila izvedba Sofije Cingule kao mezzosopranistice u Martinezovoj "Canzone Mariana (Al Sacro cuor di Maria).       Zanimljivo je i da su izvedene čak tri manje poznate inačice "Ave Marie", ona L. Bozzatta, zatim ona C. Cuia te naposljetku ona anonimnog autora. Za takvu prigodu nije mogla izostati niti "Salve Regina" Giacoma Puccinija, kao niti "E L'uccellino" istoga autora.

Vallinger/Lešćan autori su prigodne skladbe "Padaj s neba", a na koncert je priveden kraju s "Amen" B. Starca.

Solisti su se izmjenjivali u raznim točkama, te pokazali dobru pripremljenost.

Idući koncert Muzičke akademije na programu je u ponedjeljak, 19. prosinca u 19 sati u crkvi sv. Antuna, kada će biti upriličen Božićni koncert. (V. BEGIĆ)

 

 

 

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter