Adventski koncert Muzičke akademije

Vokalni ansambl Muzičke akademije u Puli (M. RADIĆ)
Vokalni ansambl Muzičke akademije u Puli (M. RADIĆ)

Za adventski ugođaj u pulskoj crkvi Gospe od Milosrđa, poznatoj i kao Misericordia, sinoć se pobrinuo Vokalni ansambl Muzičke akademije u Puli pod nazivom "Veni, veni, Emanuel" ovaj ansambl održao je koncert adventskih napjeva pod umjetničkim vodstvom autorice koncepta doc. mr. art. Sofije Cingule koja je bila i jedna od solistica (mezzosopran) uz sopranisticu Georgie Goldin, mezzosopranisticu Renatu Hrženjak i baritona Patrika Andreju.

U službenom programu ovi mladi i talentirani pjevači predstavili su se s 12 pjesama, da bi potaknuti toplim prijemom publike ovu kratku, prigodnu predadventsku glazbenu priču zaokružili na bis jednom skladbom Bruna Krajcara.

Koncert je otvoren naslovnom pjesmom, a na repertoaru se našlo i pet skladbi iz najstarije hrvatske crkvene pjesmarice "Citharae octochordae" i to "Evo ide čas", "Raduj se grade Nazaret", "O Marijo, ti sjajna zornice", "Poslan bi anđel Gabrijel" i "Zlatnih krila", dok je službeni dio završen popijevkom Hrvata iz Mađarske "Od angela Gabrijela". (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter