Advent va Žminje - zajedno za Massima


Bogate programe žminjskog Adventa koji počinju ove subote, 16. prosinca, pod nazivom "Advent va Žminje - zajedno za Massima", na konferenciji za novinare najavili su općinski načelnik Željko Plavčić i direktorica žminjske Turističke zajednice Lenka Šajina. Ove će subote dakle u 17 sati u kinodvorani ili bivšem Magnusu biti otvorena jedinstvena izložba kućnih božićnih jaslica na kojoj će biti izloženo tridesetak jaslica 20 autora iz cijele Istre.

Otvorenje izložbe bit će popraćeno kulturno-umjetničkim programom koji su pripremili učenici žminjske Osnovne škole Vladimira Gortana, a izložba jaslica bit će otvorena sve do 23. prosinca. Istog dana navečer u velikom šatoru na sajmištu održat će se koncert Jelene Rozge. Adventski programi u kinosali nastavljaju se u nedjelju od 16 sati, Karin Bančić i Ivona Milotić vodit će radionicu izrade božićnih ukrasa za djecu. U četvrtak, 21. prosinca, Djed Mraz će najprije posjetiti djecu u Dječjem vrtiću Rapčići, gdje je u 18.30 sati fotografiranje s Djedicom koji onda prelazi u kinosalu. Na istom će mjestu u petak, 22. prosinca, u 17 sati početi večer poezije uz nastup Marije Sošić, Milice Kranjčić, Stefani Križanac i Nade Galant.

Program Adventa završava u subotu, 23. prosinca, kada najprije u 17 sati Milica Kranjčić priča božićne priče i priče iz davnine, a od 19 sati kreće glazbeni program uz nastup Ivke & Danijela te Mej Jurkote. Svih dana adventskog programa u kinosali će biti otvoren božićni sajam s ponudom rukotvorina, blagdanskih ukrasa i domaćih proizvoda. Na sam Božić, 25. prosinca, u velikom šatoru nastupa Mladen Grdović.

Svi programi imaju i humanitarni karakter, na svima će se sakupljati prilozi za liječenje žminjskog dječaka Massima Sirotića. Na programima u kinosali se za dobrovoljni prilog mogu dobiti fritule i čaj, planira se i humanitarna prodaja mandarina, a na subotnjim koncertima prilozi se daju za humanitarnu "fotkalicu". (D. ŠIŠOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter