Advent na sjeveru premijerno na Loparu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Advent na sjeveru" za velike i male u svom prvom izdanju održat će se 15. i 16. prosinca u Starom gradu Buzetu, na Šetalištu Vladimira Gortana, popularnom Loparu s kojeg se pruža prekrasan pogled na dolinu rijeke Mirne.

- Namjera je prenijeti božićni ugođaj u starogradsku jezgru i ponuditi još jedan atraktivan prosinački sadržaj, prokomentirala je na današnjoj konferenciji za novinare Mila Nežić iz Turističke zajednice Buzeta razloge pokretanja ove nove manifestacije te najavila da neovisno o vremenskim prognozama garantiraju snježni advent. Preporuka je stoga svima koji se odluče odazvati pozivu organizatora, Turističke zajednice i Grada Buzeta, da ponesu kape, šalove i rukavice. Uz besplatno parkiranje u Mašimovoj škuji, osiguran je i besplatan kombi prijevoz od Trga Fontana do Starog grada.

- Prosinačke svečanosti dugi niz godina okupljaju veliki broj građana ne samo našeg grada već i okolice i željeli smo ponuditi još jedan novi dodatni sadržaj koji će postati tradicionalna i jedna od prepoznatljivih starogradskih manifestacija, izjavio je gradonačelnik Siniša Žulić te dodao da je u suradnji s mnogim gradskim institucijama i tvrtkama osmišljen bogat prosinački program tako da svatko može naći nešto za sebe i na jedan lijep način ispratiti staru godinu.

Kuhano vino i fritule, cimet i jabuke

Program "Advent na sjeveru" počinje u petak u 17 sati Adventskim sajmom na Loparu, uz kuhano vino i fritule, cimet i jabuke, božićne loptice i lampice, a u 18 sati započinje predstava za djecu "Djed Božićnjak u Istri" u organizaciji Istra Inspirita. U 19 sati očekuje se dolazak Djeda Božićnjaka, a mališani će se moći fotografirati te njemu i vilenjacima na Veloj Lozeti upisati adventsku želju. U 19 sati kreće mali veliki glazbeni festival mladih pjevača Udruge "Mali veliki mikrofon" u božićnom ruhu, a u 20.30 sati započinje koncert Livija Morosina. U 21 sat na Velim vratima puštanje je adventskih balona s led lampicama i privezanim dječjim željama, a u 21.30 sati nastavlja se zabavni program uz Duo On air Ivanu i Sinišu te Xmass DJ-a.

U subotu se Adventski sajam na Loparu također otvara u 17 sati, u 18 sati je na rasporedu Lounge Xmass DJ, u 20 sati koncert The Blondes acoustic dua, a u 21.30 sati započinje nastup Dua Stand by Martine i Nena te Xmass DJ-a pa se uz božićne hitove zabava nastavlja do kasno u noć.

Božićno-novogodišnji koncert limene glazbe

- U sklopu sadržajnog prosinačkog programa koji je započeo dočekom sv. Nikole 5. prosinca, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta "Augustin Vivoda" u četvrtak 14. prosinca u Galeriji u holu Narodnog doma održat će se tradicionalna Božićno-novogodišnja izložba radova buzetskih likovnih stvaratelja, najavila je ravnateljica Učilišta Mirjana Pavletić. U petak 15. prosinca Glazbeno društvo "Sokol" u Narodnom domu u 19 sati organizira božićno novogodišnji koncert limene glazbe čiji su gosti Limena glazba Spinčići. Božićna baletna priredba Baletne škole Iskrice Rijeka održat će se 19. prosinca, a tradicionalni božićni koncert u Narodnom domu na kojem u ovogodišnjem izdanju gostuju Bruno Krajcar i Mila Elegović, održat će se 20. prosinca.

U organizaciji Društva Naša djeca 22. prosinca u Narodnom domu na rasporedu su dvije kazališne predstave u produkciji Ri Teatra Rijeka "U laži su kratke noge". Istog dana u ročkom Domu kulture održat će se božićno novogodišnji koncert ŽKUD-a "Renato Pernić" Roč, a 23. prosinca u buzetskoj župnoj crkvi održat će se adventski koncert zbora GD "Sokol" Buzet. Udruga Vetta Vrh organizira 24. prosinca Badnjak na Vrhu, kreativnu radionicu za djecu, misu polnoćku i kićenje bora te druženje uz kuhano vino. Završna blagdanska manifestacija, božićni koncert zbora ŽKUD-a "Renato Pernić" Roč održat će se u ročkoj župnoj crkvi 7. siječnja 2018. godine uz gostovanje slovenskog zbora iz Portoroža. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter