Adris: Želimo kupiti ostatak Croatia osiguranja i ACI

Ilustracija
Ilustracija

– Adris grupa zainteresirana je za kupnju državnih udjela u Croatia osiguranju i ACI-iju koji bi se mogli uskoro naći na prodaju. Potvrdu da se preuzimanje tih državnih tvrtki uklapa u Adrisove poslovne planove dobili smo od Predraga Grubića, direktora korporativnih komunikacija rovinjske kompanije.

-S obzirom na naš dosadašnji poslovni angažman i vlasnički udio u Croatia osiguranju, posve je logično da smo zainteresirani za preostali udio," rekao nam je Grubić i dodao: "Jednako tako, ostajemo pri tome da, ukoliko država tako odluči, sudjelujemo u privatizaciji ACI-ja. Adris je ambiciozna  hrvatska tvrtka i nije iscrpila svoj investicijski potencijal."

 Dakle, premijer Tihomir Orešković već ima prve potencijalne kupce za tridesetak posto državnih dionica Croatia osiguranje, ali i za ACI, čija privatizacija na red dolazi tek u "drugom krugu" prodaje državnih tvrtki. Za ACI su, navodno, zainteresirani i turski ulagači koji sudjeluju u ponudi nautičkog turizma u Hrvatskoj, ali iz Adrisa poručuju da bi i domaća tvrtka mogla preuzeti tu značajnu kompaniju koja je još uvijek u pretežnom državnom vlasništvu. ( D. Grakalić)

 


Podijeli: Facebook Twiter