Adris uložio 400 milijuna kuna u Cromaris

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Na današnjoj konferenciji za novinare u Zadru objavljeno je da je u tvrtku za proizvodnju plemenite bijele ribe Cromaris Adris grupa u posljednje četiri godine uložila gotovo 400 milijuna kuna. U sektor proizvodnje zdrave hrane rovinjska je grupacija ušla 2008. i 2009. godine preuzimanjem tvrtki Marimirna i Marikultura Istra iz Limskog kanala i Budave, Cenmara iz Zadra te Bisage s otoka Ugljana, koje su potom objedinjene u Cromaris.

Nova je tvrtka danas vodeći hrvatski te jedan od 15 najvećih svjetskih proizvođača bijele ribe. U posljednjih pet godina Cromaris je učetverostručio prodaju svojih proizvoda, a danas proizvodi oko četiri tisuće tona ribe.

Cromaris izvozi više od 60 posto svoje proizvodnje, ponajviše u Italiju, najveće tržište brancina i orade u svijetu. Uz Italiju svoje proizvode izvoze i u Sloveniju, Poljsku, Češku, Austriju, Mađarsku, BiH, Srbiju i Crnu Goru, rekao je na susretu s novinarima Goran Markulin, predsjednik Uprave Cromarisa.

- Od gotovo 400 milijuna kuna dosadašnjih ulaganja, više od 200 milijuna kuna uloženo je u tehnologiju. Postojeća uzgajališta Košara, Lamjana, Budava i Limski kanal opremljena su najmodernijom opremom, kazao je Markulin. (A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter