Adris RC44 Cup: Peninsula Petroleum svjetski prvak

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U uzbudljivoj završnici Svjetskog prvenstva klase RC44 u Rovinju naslov svjetskog prvaka odnijela je posada jedrilice Peninsule Petroleum, dok je naslov ukupnog pobjednika ovogodišnje sezone u ovoj klasi pripala Aqui.

Doslovno do zadnjih stotinjak metara zadnjeg plova Adris RC44 Svjetskog prvenstva u Rovinju nije se znalo tko će biti svjetski prvak. Nakon četiri dana jedrenja, nakon 13 održanih jedrenja, sve se svelo na bitku između Peninsule Petroleum Johna Bassadonea s taktičarem Vascom Vascottom i Aque Chrisa Bakea s taktičarem Cameronom Appletonom.

Aqua je stigla u Rovinj kao vodeća posada Toura 2012. i bili su svakako favorit broj jedan za naslov prvaka. To su potvrdili od početka, vodili su veći dio prvenstva, međutim Peninsula je jučer i danas odradila savršen posao. Nakon prva dva današnja plova koja su pobijedili Peninsula je preuzela vodstvo. Međutim, u zadnjem plovu prvenstva, 13., startali su lošije, cijeli plov su bili iza Aque i bilo je samo pitanje koliko će zaostati odnosno hoće li se dovoljan broj posada ugurati između njih i Aque.

No, ni Aqua nije odradila savršen posao, ušli su tek sedmi u cilj, dva mjesta ispred Peninsule, što im je bilo dovoljno za drugo mjesto ukupnog poretka. Treće mjesto pripalo je posade Ceeref Igora Laha s Micheleom Ivaldiem kao takičarem. U zadnji plov Ceeref je ušao sa samo tri boda zaostatka za Aquom, i mogli su napasti srebro, međutim na startu su malo previše htjeli, prestupili su i morali se vraćati ispod startne linije radi toga, zbog čega su izgubili šansu za borbu za drugo mjesto. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter