Adris RC44 Cup: Aqua povela u floti

Jedrilica Aqua (J. PREKALJ)
Jedrilica Aqua (J. PREKALJ)

Jedrilica Aqua Britanca Chrisa Bakea opravdala je očekivanja i povela prvog dana flotnog jedrenja. Predvođena Novozelanđaninom Cameronom Appletonom Aqua je bila najkonstantnija u tri jedrenja po slabom vjetru, osvojivši prvo, treće i četvrto mjesto. Dobro je jedrio i Ceeref Slovenca Igora Laha s taktičarom Micheleom Ivaldijem, osvojivši dva peta i jedno treće mjesto, za ukupno drugo mjesto. U ostatku flotnog dijela regate, što se boduje za SP i ukupnog pobjednika RC44 toura, bilo je dosta promjenjivih rezultata pa je pobjedu u zadnjem plovu upisao i zasad deseti No way back.

- Pored toga što imam dva nova člana posade, ova nam je sezona bila vrlo uspješna - kaže Igor Lah. - Nakon četiri održane regate trenutno se nalazimo na šestom mjestu RC44 klase, što je više nego dobro za konkurenciju od 15 jakih posada koje u svojim sastavima imaju zvučna imena i poznate svjetske jedriličare. Uz malo sreće možemo se nadati jednom mjestu na pobjedničkom postolju, ako je suditi po tome da smo prošle godine završili na četvrtom mjestu. Bit će vrlo teško, odlučivat će nijanse, jer je konkurencija mnogo jača od prošle godine. Na kraju, sve će ovisiti o vjetru na regatnom polju, a nama bi odgovaralo više vjetra. Moja prognoza da za titulu najboljih na svijetu konkurira 6-7 jedrilica i pored toga što vodeća Aqua ima solidnu prednost. Sve je otvoreno, a moguća su i iznenađenja.

Poredak: 1. Aqua 8, 2. Ceeref 13, 3. Peninsula Petroleum 15, 4. Synergy 17, 5. RUS 7 17, 6. Nika 19, 7. Ironbound 23, 8. Katjuša 26, 9. Artemis 27, 10. No way back 29, 11. AEZ 31, 12. Aegir 32, 13. MAG 34, 14. Aleph 35, 15. AFX 37 bodova. (Iv. RADETIĆ)

Prijenos regate na trgu

Na Trgu maršala Tita u Rovinju, u organizaciji gradske Turističke zajednice, bit će postavljen veliki LED ekran na kojem će se direktno prenositi regate Adris RC44 Cupa, svjetskog prvenstva ove klase krstaša. Od sutra do nedjelje od 11.30 do 16 sati moći će se pratiti sva događanja na regatnom polju ispred Rovinja, uz službenog komentatora. U nedjelju će se uz završne regate prenositi i proglašenje pobjednika s dodjelom nagrada. (A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter