Adris: Prodaja TDR-a još nije dogovorena


Kupac Tvornice duhana Rovinj, unatoč brojnim medijskim nagađanjima, nije još odabran. Poručili su to iz uprave Adrisa, gdje ne skrivaju kako postoji snažan interes multinacionalnih kompanija za preuzimanje TDR-a, ali kako pregovori niti s jednom od njih nisu završili konačnim dogovorom. Prema posljednjim medijskim informacijama, za preuzimanje TDR-a, te nekoliko povezanih tvrtki poput Hrvatskih duhana i iNovina glavni interesent bila je kompanija British-American Tabbaco (BAT). Ali, u Adris grupi to ne potvrđuju.

"Točno je da Uprava TDR-a, u skladu s odlukom skupštine od 20. siječnju ove godine, traži najpovoljnije rješenje za dugoročnu održivost TDR-a, uključujući i prodaju. U tom smislu postoji ozbiljan interes respektabilnih svjetskih kompanija za TDR, no nije dogovoren posao ni s jednom od njih", izjavio je Predrag Grubić, glasnogovornik Adris grupe.

Zanimljivo je kako u Adrisu nisu potvrdili da uopće pregovaraju s BAT-om, dok su prethodne poslovne razgovore, poput posjeta predstavnika China National Tabacco Corporation Rovinju potvrdili. Posljednjih mjeseci, uz pregovore s BAT-om i China National Tabacco Corporation, u javnosti su se spominjali i razgovori s Japan Tabacco Internationalom. (D. G.)

 


Podijeli: Facebook Twiter