Adris kupio Croatia osiguranje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministar financija Slavko Linić i predsjednik Uprave Adris grupe Ante Vlahović potpisali su danas u Ministarstvu financija ugovore kojim rovinjski Adris kupuje Croatia osiguranje, izvijestili su poslijepodne iz Ministarstva financija i Adrisa.

Adris od države kupuje 39,05 posto udjela u Croatia osiguranju, za što je ponudio 905 milijuna kuna, a obvezao se i na dokapitalizaciju od oko 840 milijuna kuna, nakon čega bi u Croatia osiguranju imao 60 posto vlasništva, dok bi državi ostao udio od 28 posto.

Ugovori su potpisani nakon što je Vlada na današnjoj sjednici prihvatila nacrte transakcijske dokumentacije i izvješće o vođenim pregovorima s Adris grupom.

"Ovim potpisivanjem privodi se kraju postupak prodaje dijela vlasničkog udjela države u Croatia osiguranju koji je trajao godinu i pol, i dobivamo partnera koji svojom obvezujućom ponudom i poslovnim planovima predstavlja jamca Vladi RH, ali i Croatia osiguranju i njegovim zaposlenicima da će Croatia osiguranje postati regionalni lider, što je zajednički cilj obiju strana", izjava je ministra Linića.

Zadovoljstvo što je postupak uspješno okončan izrazio je i predsjednik Uprave Adris grupe Ante Vlahović ističući da im je cilj da Croatia osiguranje postane regionalni lider. (H)


Podijeli: Facebook Twiter