Adris grupa zainteresirana za slovenski Triglav

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Adris grupa zainteresirana je za kupnju slovenske osiguravajuće tvrtke Triglav, objavio je u utorak slovenski poslovni dnevnik "Finance" pozivajući se na neslužbene informacije.

Finance dodaju da su i u Adris grupi potvrdili da "traže nove izazove" i da su u tom smislu zainteresirani i za ulazak u poslove osiguranja.

Špekulacije o stranim investitorima u neke od najvećih slovenskih kompanija pojavile su se u Sloveniji vezano uz planove slovenske vlade da proda dio državnog portfelja u poduzećima u većinskom vlasništvu države.

Najčešće se kao "državna srebrnina", kojom bi se popunili prihodi u državnom proračunu, spominju Petrol, osiguranje Triglav i neke druge tvrtke kojima su u zadnje vrijeme skočile i cijene dionica na Ljubljanskoj burzi.

Vrijednost dionice Triglav osiguranja na Ljubljanskoj burzi danas je porasla za oko pet posto, sa 50-ak tisuća eura prometa.

Burzovni analitičar Matej Šimnic izjavio jer za "Finance" da bi vlada trebala prodati dionice Triglava po cijeni koja bi uključivala i premiju za preuzimanje, odnosno da bi cijena mogla biti oko 30 eura, što je dvostruko više od njene sadašnje kotacije na burzi. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter