Adris donirao više od 3 milijuna kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zaklada Adris, najveca korporativna zaklada u ovom dijelu Europe, treci je put od osnutka 2007. dodijelila svoje donacije i to u iznosu vecem od 3 milijuna kuna za 40 projekata i donacija te 28 stipendija. Svecano primanje za dobitnike održano je u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu. Tom je prigodom dobitnicima donacija cestitao predsjednik Uprave Adris grupe Ante Vlahovic.

Uprava zaklade je, prema kriterijima izvrsnosti i inovativnosti, odlucila dodijeliti 550.000 kuna za pet projekata iz programa “Znanje i otkrica”, dok je za deset projekata iz programa “Stvaralaštvo“ dodijeljeno 674.000 kuna. Za pet projekata iz podrucja “Ekologija i baština” izdvojeno je 603.000 kuna, dok je za 20 donacija iz programa “Dobrota” dodijeljeno 478.000 kuna. Uz to, za program stipendiranja Zaklada Adris je u trecem donacijskom ciklusu izdvojila 725.000 kuna za 28 stipendija.

Izdvojena su znatna sredstva za podršku projekata Instituta Ruder Boškovic, Mediteranskom institutu za istraživanje života u Splitu te za obnovu Pavlinskog samostana u Sv. Petru u šumi. Prvi put je zaklada dodijelila i sredstva za program „Zaklada Adris Vam daruje svjetlost”, u sklopu kojeg ce biti omoguceno besplatno lijecenje ociju odredenom broju osoba. Zaklada je podržala i projekt Rotary kluba pod nazivom „Korak u život“, cime je omoguceno stipendiranje pet studenata iz domova za nezbrinutu djecu i djecu bez adekvatne roditeljske skrbi.


Podijeli: Facebook Twiter