Adris donirao milijun kuna Rovinju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Adris grupa donirala je Gradu Rovinju milijun kuna za obnovu i izgradnju komunalne infrastrukture, cime je nastavljena suradnja u skladu s nedavno potpisanim Sporazumom o suradnji izmedu Grada Rovinja, Adris grupe i Maistre. Navedenim su sporazumom Adris grupa i njezina clanica Maistra, kao strateški partner Grada Rovinja, izrazile spremnost da sudjeluju u razvitku sadržaja od prvenstvene važnosti za grad i njegove stanovnike u obrazovanju, kulturi, sportu i komunalnoj infrastrukturi.

Kako stoji u sporazumu, uz dosad uloženih 1,2 milijarde kuna, grupa namjerava dodatno uložiti 1,3 milijarde kuna u destinaciju Rovinj, što Grad, zbog teškoca s ostvarenjem proracuna, nece moci pratiti pravodobnom izgradnjom komunalne infrastrukture i javnih objekata. Uz donacije, sporazumom je predvideno i da ce Adris grupa staviti Gradu na raspolaganje svoja znanja i iskustva te sufinanciranje na tržišnim osnovama.

Konacni je cilj ove suradnje i partnerstva Adris grupe i lokalne uprave, javnog i privatnog sektora, izraditi master plan turizma te repozicionirati Rovinj i njegov daljnji razvoj kao prestižne destinacije u Hrvatskoj i jedne od najpoželjnijih na Mediteranu u visokom segmentu turisticke ponude, te dugorocni i održivi razvoj turizma uz aktiviranje svih ljudskih i materijalnih potencijala grada.


Podijeli: Facebook Twiter