Adris donirao 3 milijuna kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zaklada Adris u srijedu je na svecanosti u Hrvatskom državnom arhivu dodijelila više od tri milijuna kuna za 29 projekata, 30 donacija iz programa "Dobrota" i 23 stipendije.

Rijec je o cetvrtom donacijskom ciklusu Zaklade Adris od osnutka 2007. godine. Sa 100.000 kuna nagradila je i 3. gimnaziju Split, ciji su ucenici ove godine ostvarili najbolje rezultate na državnoj maturi te s 10.000 kuna Petru Lazic koja je, kao maturantica zagrebacke 5. gimnazije, postigla najbolji rezultat na državnoj maturi, a sada je studentica prve godine na PMF-u.

Za pet projekata iz programa "Znanje i otkrica" dodijeljeno je 740.000 kuna, a za 11 projekata iz programa "Stvaralaštvo" 464.000. Za 13 projekata iz podrucja "Ekologija i baština" izdvojeno je 721.000 kuna, dok je za 30 donacija iz programa "Dobrota" dodijeljeno 425.850.

Uz to, za program stipendiranja zaklada je za 23 stipendije izdvojila 555.000 kuna. Dosadašnjim stipendistima za nastavak stipendiranja Zaklada je osigurala 95.000 kuna, dok je za nastavak projekta "Korak u život", kojim se stipendira studij djece iz djecjih domova i udomiteljskih obitelji, osigurano 76.800.

"U odabiru projekata koje podupire Zaklada Adris kljucni su kriteriji izvrsnosti, inovativnosti i važnosti za opce dobro, znaci pružati viziju razvoja i optimizam mijenjajuci i nijecuci pritom otužna pravila prosjecnosti i pesimisticni nacionalni mentalitet", rekao je na svecanosti predsjednik Uprave Adris grupe Ante Vlahovic.

Medu projektima u sklopu ovog natjecajnog ciklusa Zaklada Adris je izdvojila znatna sredstva za podršku projekata KBC-a Zagreb - Klinike za ženske bolesti i porode, Hrvatskog centra za autohtone vrste riba i rakova krških voda te za obnovu Pavlinskog samostana u Sv. Petru u Šumi. U sklopu posebnog programa "Zaklada Adris vam daruje svjetlost" omogucit ce besplatno lijecenje ociju odredenom broju osoba. Operacije i lijecenje besplatno za Zakladu Adris osigurava Poliklinika Svjetlost.

Od 2007. Zaklada Adris dodijelila je 17 milijuna kuna - i to cetiri milijuna kuna za 34 projekta iz podrucja "Znanje i otkrica", 3,2 milijuna kuna dodijeljeno je najboljim ucenicima i studentima, 2,3 milijuna kuna za 33 projekta iz podrucja "Stvaralaštvo", 3,7 milijuna kuna za 32 projekta koja se bave promicanjem i ocuvanjem ekologije i baštine i 3,8 milijuna kuna za donacije iz podrucja "Dobrote".

Za provodenje programa zaklade, uz pocetni kapital, Adris grupa godišnje izdvaja jedan posto dobiti iz poslovanja kompanije.


Podijeli: Facebook Twiter