Adris dijeli 115 milijuna kuna dividende

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na prekjucerašnjoj sjednici Nadzornog odbora Adris grupe potvrdeno je da ce dionicarima tog društva 15. srpnja biti isplaceno 114,8 milijuna kuna dividende, odnosno sedam kuna po dionici. Prethodno ce o tome glasati dionicari na skupštini koja ce se održati 31. svibnja u Rovinju.

Dakle, društvo je odlucilo zadržati iznos dividende od sedam kuna po dionici, jednako koliko su isplatili 2010., 2009. i 2008. U prethodnom razdoblju Adris je povecavao dividendu.

Od 114,8 milijuna kuna najviše ce pripasti clanovima Uprave. Ante Vlahovic (predsjednik) dobit ce 14,49 milijuna, Plinio Cuccurin 8,9, a Branko Zec 4,93 milijuna. Istovremeno je objavljeno da cetvrti clan Uprave Želimir Vukina odlazi iz Adrisa.

On ce takoder dobiti dividendu, ali mnogo manje od svojih kolega jer posjeduje manji paket dionica. Njegovim se odlaskom nastavlja sužavanje Uprave Adrisa. Nakon što je 2007. umirovljen Tomislav Budin prekjucer je najavljen odlazak Vukine.

Od 1. srpnja sporazumno odlazi iz tvrtke temeljem zakljucka od prekjucer, 19. travnja. Od 2002. godine, kada je došao u Adris grupu, pridonio je ostvarenju zapaženih poslovnih rezultata baveci se razvojem turisticke strateške poslovne jedinice te restrukturiranjem distribucijskog i maloprodajnog dijela grupe. (P. GREGOROVIC)

NO Uljanik Plovidbe danas raspravlja o dividendi

Nadzorni odbor Uljanik Plovidbe na današnjoj ce sjednici raspravljati o raspodjeli dobiti. Ocekuje se da ce, kao i ranijih godina, potvrditi odluku o podjeli višemilijunske dividende dionicarima te nagradivanju radnika i direktora dionicama društva vrednijih od jednog milijuna kuna.


Podijeli: Facebook Twiter