Adris daruje milijun kuna za natkrivanje Delfina

Najprije grijanje vode, a potom i krov za Delfin (A. POKRAJAC)
Najprije grijanje vode, a potom i krov za Delfin (A. POKRAJAC)

Na hitnoj sjednici vijećnici Gradskog vijeća Rovinja prihvaćena je donacija Adris grupe od milijun kuna Gradu za natkrivanje, grijanje i ventilaciju bazena olimpijskih dimenzija Delfin, koji uz građane i turiste koriste istoimeni vaterpolo i plivački klubovi.

Prema prihvaćenom ugovoru o donaciji, Delfin će se privremeno pokriti do izgradnje novoga zatvorenog bazena, planiranog u zoni Monvi - Cuvi.

Investicija će se izvesti u dvije faze, a vodit će se preko gradske tvrtke za upravljanje sportskim objektima Valbruna. U prvoj fazi rekonstruirat će se strojarnica bazena Delfin, u kojem će se dogrijavati voda, a bazen će dobiti i termopokrivač za noćno održavanje temperature.

Tako će se otvoreni bazen moći koristiti najmanje šest mjeseci, od svibnja do listopada. Nakon izrade projektne dokumentacije trebalo bi uslijediti i natkrivanje bazena.

Vijećnici su prihvatili i odluku o izmjenama i dopunama detaljnog plana uređenja turističke zone Monte Mulini, u kojoj se uz istoimeni hotel nalaze i Lone, Eden i Park. Plan se mijenja zbog rušenja starog i izgradnje novog hotela Park u drugom obliku te s novom pristupnom cestom, izmjenom parkirališta i njegovih ulaza.

Zbog toga će se izmijeniti obuhvat plana, koji će se prema novom Generalnom urbanističkom planu sada proširiti i na dio morske linije, obuhvativši četiri hektara ACI marine, koja će se također paralelno rekonstruirati.

Za marinu se, umjesto sadašnjih 400, planira 200 kvalitetnijih vezova za veće jahte s novim uslužnim centrom i uređenjem obalnog pojasa. (A. POKRAJAC)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter