Adris: 130 godina uspjeha

Autori Adrisove monografije
Autori Adrisove monografije

U Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu u četvrtak je promovirana korporativna monografija "Adris, jedna hrvatska priča" koja govori o poslovnom putu i uspjesima te velike kompanije iz Rovinja. Monografija je djelo šestero autora koji su iz različitih kutova osvijetlili 130 godina dugu tradiciju na kojoj se zasniva poslovni uspjeh Adris grupe.

Promociji monografije pribivali su brojni uzvanici iz poslovnog i javnog života, a među njima i predsjednik HAZU-a Zvonko Kusić, rektor zagrebačkog sveučilišta Damir Boras te poduzetnici Emil Tedeschi i Ivica Todorić.

Zaposlenici i suradnici

- U našim su postignućima sudjelovali brojni naraštaji naših zaposlenika, mnogi suradnički timovi iz kreativne industrije te pojedinci iz znanstvene i poslovne zajednice. Bez znanja, kreativnosti, poduzetničke odvažnosti i težnje k izvrsnosti u svim područjima djelovanja nije moguće ostvariti uspjeh u globaliziranom svijetu, a poglavito je teško izdržati u uspjehu, naglasio je predsjednik Uprave Adrisa Ante Vlahović u svom govoru te dodao:

- Svjesni toga, mi u Adrisu trajno ostajemo otvoreni znanju, svjetskim poslovnim iskustvima i tehnološkim izazovima, ne zaboravljajući pritom obavezu domovinske koriste, rekao je Ante Vlahović.

Monografiju "Adris, jedna hrvatska priča" uredio je Predrag Grubić, a autori tekstova su Božo Skoko, Igor Zidić, Velimir Srića, Tihomor Vranešević i Kristijan Kotarski.

Svijetli primjer

- Adris nam vlastitim primjerom pokazuje kako se i u Hrvatskoj može uspjeti prema najrigoroznijim svjetskim standardnima izvrsnosti, a pritom sačuvati ključne vrijednosti, istaknuo je dr. Božo Skoko, jedan od autora.

Dr. Kristijan Kotarski sa Fakulteta političkih znanosti smatra da "usred anemičnog gospodarskog oporavaka hrvatske ekonomije, Adris grupa svijetli svojim primjerom kao putokaz ostalim tržišnim akterima i donositeljima političkih odluka". Tajnu uspjeha dr. Kotarski vidi u jedinstvenom modelu dioničarstva TDR-a, a kasnije i Adrisa, koje je omogućilo stabilnu vlasničku strukturu koja ne stvara pritisak za ostvarenje instant rezultata, neovisno o dugoročnim posljedicama takve orijentacije.

U MSU-u je priređena i izložba "Arhitektura i dizajn Adris grupe" o kojoj je na promociji govorio i Maroje Mrduljaš. (Dubravko GRAKALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter