Adrifort ljetna škola na pulskom sveučilištu


U sklopu Adrifort projekta IPA cbc Adriatic, danas je započela petodnevna ljetna škola "Pre summer school art & heritage" za studente s pulskog i slovenskih sveučilišta. Okupljenima je dobrodošlicu uputio voditelj projekta prof. povijesti Ivan Jurković.

Polaznicima je ukratko izložio važnost fortifikacijskog sustava grada Pule kroz povijest, dok je koordinatorica projekta Sanja Biberić polaznike škole ukratko upoznala s projektnim aktivnostima u sklopu Adrifort projekta, kao i svrhom organiziranja ove ljetne škole.

Voditeljica ljetne škole Tina Širec Džodan, uputila je sudionike u logistiku te im prenijela da će po završetku dobiti uvjerenje o sudjelovanju te dva ECTS boda.

Koncept Adrifort ljetne škole zamišljen je kao zajednički događaj za studente i istraživače iz područja kulture i turizma te obrazovnih znanosti na predškolskoj razini. U ljetnoj školi sudjeluje 54 studenata s interdiscplinarnog studija "Kultura i turizam", te predškolskog odgoja.

Osim teorijskih predavanja, polaznici programa ljetne škole imat će priliku sudjelovati u terenskoj nastavi koja uključuje obilazak Muzila pod stručnim vodstvom Marija Werhasa,

ravnatelja MORH-ovog Vojnog muzeja, obilazak Povijesnog i pomorskog muzeja Istre uz stručno vodstvo, pulskog Aquariuma te pulskih fortifikacija na području štinjanskog priobalja.

U teorijskom dijelu Adrifort ljetne škole sudjelovat će niz predavača, a neki od njih su dr.sc. Attilio Krizmanić, Emil Jurcan iz Pulske grupe, Zofia Mavar iz Ministarstva kulture, povjesničar Danijel Tatić i drugi. Posljednja dva dana ljetne škole, koja su rezervirana za praktične radionice bit će održana na tvrđavi Punta Christo, a osim studenata sudjelovat će i djeca iz štinjanskog dječjeg vrtića "Dado". (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter