Adriano Šculac odlazi iz Radio Labina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Adriano Šculac, glavni urednik Radio Labina, odlazi s te postaje nakon više od sedam godina obavljanja celne programske funkcije i gotovo desetljeca provedenog u eteru. Otkaz je dao istodobno s urednicom vijesti Ivanom Ahmicevic, pocetkom godine, i to iz, kako veli, osobnih razloga te želje za promjenom.

Direktorica i vlasnica lokalnog radija Dezi Paliska kategoricno nijece kadrovske probleme: tvrdi, naime, da vec ima rješenje za glavnog urednika, u kojem ce nastojati dobiti i novinara da pokrije odlazak Ahmicevic. Ime, ipak, ne želi otkrivati jer joj, kaže, predstoji finalizirati pregovore, a poštuje i cinjenicu da je Šculac još uvijek prvi urednik, i to do sredine ožujka, kada mu istjece otkazni rok.

- Pripremamo, u skladu s našim motom "Vjecno mlad radio", novi koncept s dinamicnijim i uopce jacim programom za sve skupine slušatelja, odnosno traženje veceg prostora u istarskoj radijskoj areni, kaže Paliska i napominje da ce se ona ubuduce manje angažirati u programskom dijelu te prepustiti mjesto svježim kreativnim snagama.

Radio Labin, inace, zapošljava sedam stalnih djelatnika te tri vanjska suradnika, a na frekvenciji 93,2 MHz emitira vec 15 godina.

Šculac, popularni voditelj "tužibaba" emisije "Minus i plus", uz koju je cijelo vrijeme uredivao i "Sport sedam", odgovorio je neodredeno na upit ostaje li u medijskoj branši.

- Tek trebam vidjeti što cu dalje raditi. Zahvalio sam se na nekim ponudama iz drugih regionalnih medija. Novinarstvu, doduše, ne kažem zbogom, nego dovidenja. U svakom slucaju, uvijek cu biti blizu medija. Jedna od opcija je i da reaktiviram karijeru sportskog menadžera, rekao nam je Šculac, poznat i kao kantautor s festivala MIK. (Napisao i snimio I. RADIC)


Podijeli: Facebook Twiter