Adriano Kiršic opet na sudu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši labinski vijecnik, obrtnik Adriano Kiršic ipak ce morati ponovno na optuženicku klupu zbog uvreda i kleveta izrecenih na racun labinskog gradonacelnika Tulija Demetlike.

Županijski sud u Puli prihvatio je, naime, žalbu privatnog tužitelja Demetlike na presudu kojom je Kiršic 31. sijecnja prošle godine na Opcinskom sudu u Labinu osloboden optužbi. Demetlika je tužio Kiršica zbog njegovog navoda u dopisu dostavljenom gradskoj upravi da je "Demetlika ukrao kucu u Rapcu" smatrajuci to klevetom.

Uvredom, pak, labinski gradonacelnik smatra Kiršicevu izjavu da je "totalna budala" te stoga od njega traži naknadu nematerijalne štete u iznosu od 30 tisuca kuna.

Županijski sud u Puli je prije petnaestak dana prihvatio Demetlikinu žalbu te je ukinuo spornu presudu smatrajuci da je prvostupanjski sud pocinio bitnu povredu odredbi kaznenog postupka.

Podsjetimo, prilikom izricanja oslobadajuce presude sutkinja Lorena Smokovic objasnila je da se Kiršicev navod da je "Demetlika ukrao kucu u Rapcu" iz dopisa zbog kojeg je tužen ne može smatrati klevetom jer ovaj nije govorio neistine, odnosno time nije ukazivao na kazneno djelo tužitelja, vec na nezakonitost poslovanja gradskih vlasti.

Kiršic je, naime, godinama tvrdio da je Demetlika nezakonito prodao atraktivnu nekretninu u vlasništvu Grada Labina bivšem gradskom vozacu Borisu Cekadi neposrednom nagodbom, za manje od 47 tisuca eura.

Sutkinja Smokovic smatrala je važnim dokazom parnicni postupak u kojem se od 2002. godine Državno odvjetništvo sporilo s Gradom Labinom i Cekadom zbog vlasništva nad zemljištem. Drugostupanjski, odnosno Županijski sud u Puli je 2010. godine pravomocnom presudom proglasio ništavnim taj sporazum Grada s bivšim vozacem iz 2002. jer nije proveden javni natjecaj. (Marica KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter