Adriano Jakus novi predsjednik porečkog IDS-a


Adriano Jakus novi je predsjednik porečke podružnice IDS-a. Izabran je na večerašnjoj skupštini većinom od 27 glasova, dok je njegov protukandidat Ronald Žužić osvojio 12 glasova. Jedan je glasački listić bio nevažeći, što znači da je bilo prisutno svih 40 skupštinara.

Članovi novog Predsjedništva stranke, uz gradonačelnika Lorisa Peršurića i predsjednika Gradskog vijeća Deana Pauletića koji ulaze automatizmom po svojim funkcijama, te Adriana Jakusa bit će Edi Štifanić, Eugen Stanissa, Nensi Beato Baturić, Vili Čuš, Danijela Banko Štokovac, Boris Bulatović, Robert Velenik, Silvija Milohanić, Nevenka Todorović i Azeglio Picco.

- Važno mi je da je IDS jaka i stabilna stranka. Fokusirat ćemo se na suradnju na svim razinama, s ograncima, članovima, višim tijelima stranke i gradskom upravom. Poreč je dosad puno napravio i planiramo tako i nastaviti. Naša će stranka i dalje pokretati investicije, otvarati nova radna mjesta i brinuti o socijalno potrebitima, rekao je novopečeni predsjednik vladajuće stranke u Poreču koji će na toj poziciji biti iduće četiri godine.

Dodajmo da Adriano Jakus obnaša funkciju predsjednika Mjesnog odbora Žbandaj a do svibanjskih lokalnih izbora bio je predsjednik Gradskog vijeća. Dosadašnja predsjednica porečkog IDS-a bila je Sanja Oplanić, koja je od zadnjih lokalnih izbora na funkciji dogradonačelnice. (Tanja KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter