Adrian Sherwood oduševio seasplashovce

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Druga festivalska večer 11. izdanja Seasplasha prošla je u znaku najvećeg headlinera festivala – Adriana Sherwooda, koji je sinoć prvi put gostovao na ovome festivalu. Kao što se i očekivalo, ovaj je legendarni britanski producent svojom dub - EDM miksetom oduševio i rasplesao gotovo sve posjetitelje Seasplasha koji su ga pratili na glavnom stageu.

Petak je na glavnom stageu otvorio poznati domaći band Radio Aktiv, a oko 22.15 na pozornicu su, pred još slabo okupljenom publikom stali Inner Terrestrialsi, britanski punk/reggae/ska/dub bend, aktivistički trio iz južnog Londona.

Pravu je euforiju oko ponoći izazvao 55-godišnji Adrian Sherwood kojega je upućena ekipa izuzetno dobro prihvatila. Odlična komunikacija producenta i publike te nešto atraktivniji ritam od onoga što smo dosad čuli na ovogodišnjem Seasplashu, rezultirali su izuzetnim glazbenim iskustvom za zaljubljenike u dub/reggae/roots muziku. Sherwood je pokazao originalan stil koji se bazira na ubacivanju dub elemenata i tehnika zajedno sa elektronskom plesnom glazbom i popularnim pjesmama.

Ekipa je cirkulirala kroz tvrđavu posjetivši i ostala dva stagea u tvrđavi – Elktrosplash u grotlu koje je uvijek prepuno nešto žešćeg zvuka, i reggae Clashsplash. Glavni je stage oko 1.30 sati preuzeo austrijski dub bend Dubblestandart koji koriste jamajkanske tehnike u europskom stilu, vješto balansirajući digitalni i analogni zvuk. Isključivi dub zvuk nije privukao previše publike, a posebna gošća benda, pjevačica Jazzmin Tutum, pjevala je tek pola sata. (A. PERCAN)

 


Podijeli: Facebook Twiter