Adrenalinski vikend na sjeveru Istre

 Igor Gržinić, Valter Majer i Marko Prodan (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Igor Gržinić, Valter Majer i Marko Prodan (G. ČALIĆ ŠVERKO)

European enduro championship, jedna od četiri utrke ovogodišnjeg europskog enduro prvenstva, čime je Hrvatska u kalendar europskog enduro prvenstva, uvrštena uz bok Italiji, Njemačkoj i Finskoj, održat će se ovog vikenda u Buzetu. Najprestižnija enduro utrka na starom kontinentu, ujedno prvo enduro natjecanje ovakvog ranga, ne samo za buzetski Enduro motocross klub, već i za Hrvatsku, održat će se 29., 30. i 31. svibnja kad će na zahtjevnom buzetskom terenu svoje vještine okušati najzvučnija imena europske enduro scene.

Uz europsko, utrka se još boduje za Alpe Adria, prvenstvo Hrvatske i prvenstvo Slovenije pa u Buzetu na devetoj utrci u desetogodišnjem postojanju kluba, očekuju tristotinjak vozača iz sedamnaest zemalja; od Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Češke, do Švedske, Estonije, Finske, Francuske, Velike Britanije, Njemačke, Nizozemske, Norveške, Poljske, Rusije i Slovačke.

- Za sada imamo dvjesto i dvadeset vozača koji voze europsko prvenstvo i šezdesetak prijava za Alpe Adria prvenstvo, no to još nije konačan broj, najavio je u srijedu na konferenciji za novinare direktor utrke Valter Majer.

Od zvučnijih imena na europskom prvenstvu očekuje se dolazak Talijana Maurizia Micheluza, Britanca Toma Sagara i Francuza Benoita Fortunata. Svoj dolazak najavili su i istarski natjecatelji; Robert Vozila, potom vozači koji brane boje buzetskog kluba; Marko Črnac i njegova sestra Sanja Črnac, jedina žena u Hrvatskoj koja se natječe za europsko prvenstvo, Manuel Černeka i Marko Prodan. Start i cilj utrke je na parkiralištu Mašimova škuja. Staza je duga 60-ak kilometara, voze se tri kruga, u svakom su dva specijalna testa, znači vozači će prolaziti oko 180 kilometara na dan. Prvi brzinac lociran je na poligonu Griža u Štrpedu, a drugi u Cunjskoj vali nedaleko Čiriteža. Novost je ove godine Spectator point, koje se nalazi na Mučanu, na cesti između Brnobići i Kotli, mjesto gdje će publika moći uživati u vratolomijama vozača na najtežoj trasi cijeloga kruga. (G. ČALIĆ ŠVERKO)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA


Podijeli: Facebook Twiter