Adrenalinski park na Lungomareu nova pulska atrakcija


Jučerašnji radovi na dijelu šumice Lungomare već su izjutra privukli pažnju slučajnih prolaznika i brojnih šetača na ovom omiljenom pulskom šetalištu uz more. Odmah iznad kupališta Mornar radnici su ogradili prostor, označili da je zabranjeno ulaziti u taj prostor te da radove izvodi tvrtka EZEA. Taj natpis i prvi konopci ukazivali su da se na borovima, točnije na visini od par metara, naziru konture novog adrenalinskog parka, prvog takvog u Puli.

Iza ideje i investicije vrijedne oko pola milijuna kuna, stoji zapravo Floris Milohanović, vlasnik tvrtke EZEA, poznatije Puljanima kao Zea Tours.

- Razmišljali smo kakvi bi se sadržaji mogli ponuditi na području grada Pule, a budući da adrenalinski park ne postoji, a da je istovremeno "in" u turističkoj ponudi, došli smo do zaključka da bi upravo to mogli napraviti, rekao nam je Milohanović.

Pojašnjava da su lani poslali pismo namjere u Grad Pulu, a nadležni u Gradu su vrlo brzo prepoznali značaj ovog projekta i dodatnu ponudu koju nude te im u listopadu lani dali u zakup površinu od 2.500 kvadrata upravo u šumici Lungomare, kao zone sporta i rekreacije u kojoj se može urediti upravo ovakva aktivnost.

- Želja nam je ponuditi građanima novi vid zabave, ali i izvući djecu da izađu u prirodu, budu vani i da se malo odmaknu od zatvorenih prostora i igranja igrica na računalima. U šumici smo pozicionirani na samom kraju trim staze, a i želja nam je da ovdje ostane što više zelenila. Razmišljali smo i o lokaciji Šijanske šume gdje su stabla možda malo kvalitetnija, ali ova je lokacija nemjerljiva jer bi u Šijanu netko trebao ciljano ići, a ovdje može netko svratiti i usput, u šetnji ili pri povratku s kupanja. Osim toga, ovdje su u blizini i značajni turistički kapaciteti, 200 ležaja u objektima na jednoj strani i još 300 ležaja na drugoj strani (hotel Pula) oko novog adrenalinskog parka pa će zasigurno i gostima biti zanimljiv ovaj sadržaj, ustvrdio je Milohanović.

Trenutno se izrađuje 28 elemenata po kojima će se moći prolaziti te zip line u dužini od 80 metara.

- Prije otvaranja imat ćemo strogu provjeru i izdavanje potrebnih certifikata, jer želimo da netko s ovlaštenjima stoji iza toga. Ne želimo se igrati s tim jer je to vrlo važno. Za sada je u planu da otvorenje bude 1. svibnja, naravno pod uvjetom da nam i vrijeme i drugi faktori idu u prilog, rekao je na kraju Milohanović. (Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ/Snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter