Adnen Budimović optužen za ubojstvo

Adnen Budimović je na motosusretu u Santa Marini nožem uboo Aleksandra Vidnjevića (Arhiva/M. SARDELIN)
Adnen Budimović je na motosusretu u Santa Marini nožem uboo Aleksandra Vidnjevića (Arhiva/M. SARDELIN)

Protiv 25-godišnjeg slovenskog državljanina iz Jesenica Adnena Budimovića pulsko Županijsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu zbog ubojstva 25-godišnjeg Aleksandra Vidnjevića iz Poreča. Igora Ilića (31) iz Jesenica i Primoža Požuna (28) iz Krškog optužnica tereti za kazneno djelo sudjelovanja u tučnjavi.

Trojac se oko ponoći 8. srpnja na motosusretu u Santa Marini, odnosno u šumi i uvali Rta Larun nedaleko Červar Porta verbalno, a potom i fizički sukobio s nekoliko osoba, među kojima je bio i Aleksandar Vidnjević i još jedna osoba.

U izdvojenoj tučnjavi Budimovića i Vidnjevića, Budimović je Vidnjevića uboo nožem u predjelu trbuha i zadao mu rane opasne po život nakon čega je Vidnjević prebačen u pulsku Opću bolnicu na liječenje gdje preminuo je u 8. lipnja.

Budimoviću je određeno produljenje istražnog zatvora.

Podsjetimo da su na moto susret kluba Indians trojica slovenskih državljana pripadnika klubova Ed Diablo i Firestarters iz Slovenije došla motociklima i na plaži moto kampa se sukobili s Vidnjevićem oko banalnosti, barem koliko je poznato.

Naime, navodno je netko iz društva Porečana slučajno poprskao slovenske bikere te je izbio verbalni sukob. Odmah potom je izbila tučnjava u kojoj je Vidnjević teško ranjen. Brzom akcijom prebačen je u pulsku Opću bolnicu na liječenje, ali je zbog ozbiljnih rana podlegao ozljedama.

Odmah nakon tučnjave u moto kampu domaćina Indiansa izbio je kaos jer je dolazak hitne pomoći uzbunio sve prisutne koji nisu ni znali što se dogodilo, a nakon toga i dolazak policije s više vozila te potraga za počiniteljima.

Upravo su domaćini odradili teški dio posla jer su na posljetku pronašli počinitelje i predali ih u ruke policije. Prvotno je privedeno pet muškaraca, a nakon kriminalističkog istraživanja zadržana su trojica, Budimović, Ilić i Primož.

Po okončanju ispitivanja kod županijskog državnog odvjetnika pušten je Primož, a zadržana su druga dvojica. Ilić je nakon mjesec dana pušten uz jamčevinu od 60 tisuća kuna, a Budimović je zadržan u istražnom zatvoru.

Jučer smo pisali o pravosudnom policajcu, 41-godišnjem Miroslavu Pezelju iz Pule, koji je za iznos od tri tisuće eura nudio Budimovićevoj supruzi 22-godišnjakinji iz Slovenije pomoć oko puštanja iz pritvora te beneficije u zatvoru za supruga.

Pezelj je uhićen i određen mu je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana. Općinsko državno odvjetništvo u Puli je ispitalo Pezelja i utvrdilo osnovanu sumnju da je počinio dva kaznena djela prevare. (M. SARDELIN)

 


Podijeli: Facebook Twiter