Adnan Aganović ne može igrati u Splitu

(Arhiva/M. MIJOŠEK)
(Arhiva/M. MIJOŠEK)

Duga, dvotjedna prvenstvena stanka bliži se kraju i za pulskog nogometnog prvoligaša. Preostale su još posljednje pripreme, još samo par treninga, prije nego li se nogometaši Istre 1961 ukrcaju u autobus koji će ih odvesti put Splita. Na put se tradicionalno ide dan ranije kako bi igrači odmorni dočekali gostovanje, u ovom slučaju nedjeljno na Poljudu gdje ih u susretu 12. kola Prve HNL dočekuje Hajduk.

Puljani u drugi krug prvenstva, jer su u dosadašnjih 11 kola odigrali po jednom sa svim suparnicima, ulaze s neugodnim nizom od samo dva osvojena boda iz posljednjih pet susreta, odnosno s tri uzastopna poraza.

Ono što je trener Pamić također priželjkivao u ovoj stanci bilo je kompletiranje redova. Međutim, želja mu se ostvarila tek sad, potkraj drugog tjedna kad su se u normalan režim treninga vratili Ottochian, Havojić, Zgrablić, Prelčec i Sharbini. Nešto ranije počeli su trenirati Sušić i Pamić, a Anđelković je ove sezone debitirao tek u Rijeci.

Uglavnom, očekivalo se da će pulska momčad za ovo gostovanje u Splitu biti kompletna i pojačana Aganovićem. Nažalost, Adnan Aganović neće moći zaigrati za Istru 1961 u nedjelju protiv Hajduka. Razlog? Jednostavan. Nije registriran. Igrač je u Pulu stigao iz Kopra još uoči gostovanja na Kantridi, ali nije registriran jer su "papiri" stigli tek prekjučer, a registraciju je trebalo obaviti do utorka kako bi imao pravo nastupa u nedjelju. Malo je reći da je Paminjo "poludio" na ovo.

Riječ je o igraču kojega je žarko želio dovesti u Pulu još prošle sezone, a sad kad ga je konačno doveo i krenuo kroz protekla tri prijateljska ogleda uigravati sa suigračima, jer je Aganović stigao fizički spreman i očekivalo se da će odigrati barem poluvrijeme na Poljudu, odjednom je u "pet do 12" ostao bez mogućnosti da ga gurne na desnu stranu napada.

Razlog zbog kojeg su "papiri" kasnili bio je taj što su u slovenskom savezu bili zauzeti organizacijom reprezentativnih utakmica i, navodno, nisu imali vremena da se "zabavljaju" s takvim sitnicama. Tako će Aganović morati pričekati na svoj debi u "zeleno-žutom" dresu, a trener Pamić će u preostalim treninzima tražiti drugo rješenje za tu poziciju. (Roberto CAR)


Podijeli: Facebook Twiter