Ademiju četiri godine kazne zbog dopinga

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski nogometni prvak Dinamo iz Zagreba objavio je kako je njegov dokapetan i veznjak makedonske reprezentacije Arijan Ademi (24) kažnjen s četiri godine zabrane nastupa zbog pozitivnog dopinškog nalaza nakon utakmice 1. kola ovosezonske Lige prvaka protiv Arsenala u Maksimiru. 

- Teško mi je uopće riječima opisati kako se sada osjećam. Nisam kriv, znam da nisam ništa krivo napravio, a dobio sam ovakvu drastičnu kaznu. Užasno se osjećam. Želio bih se zahvaliti svima koji me zovu ovih dana i šalju poruke, ali stvarno mi je teško pričati pa ih molim za razumijevanje, rekao je Ademi za službenu Dinamovu internetsku stranicu (gnkdinamo.hr).

- Kao klub smo šokirani i izuzetno neugodno iznenađeni ovakvim raspletom događaja te ćemo napraviti sve kako bismo u ovim teškim vremenima bili uz našeg Arijana. Onako čvrsto i odlučno kao što se on uvijek borio u dresu Dinama i kako smo sigurni da još puno puta i bude", stoji u Dinamovu priopćenju.

Ademi je ovoga tjedna bio na saslušanju kod Disciplinske komisije UEFA-e, koja mu je i odredila ovu kaznu, a to se smatralo dobrim znakom. No, ispostavilo se kako to nije bio slučaj.

Mamić: Kazna Ademiju je iživljavanje na manjim sredinama
Trener nogometaša Dinama Zoran Mamić nakon 2:1 pobjede na gostovanju protiv Slavena Belupa u Koprivnici u 17. kolu Prve HNL kojom se njegova momčad primakla vodećoj Rijeci na bod zaostatka izrazio je šok zbog odluke Disciplinske komisije UEFA-e koja je kaznila Dinamova dokapetana Arijana Ademija s četiri godine zabrane nastupa zbog pozitivnog dopinškog nalaza nakon utakmice 1. kola Lige prvaka protiv Arsenala u Maksimiru.

- Ovo je iživljavanje na manjim sredinama i to nema nikakvog smisla. Ovako kazniti dečka nakon što su on i stručnjaci dokazali da se radilo o zagađenom suplementu i prihvatili su da on nije znao da uzima nešto što se ne smije. Mora se paziti, stroga su pravila i sve je to jasno, ali zbog toga ga kazniti sa četiri godine je idiotarija i ne znam što reći. Kakva bi bila kazna da je bio klub kao Arsenal, Manchester, Bayern ili takav netko? Ovo je ponižavanje svih nas, rekao je Mamić, te najavio žalbu na ovu odluku:

- Žalit ćemo se na CAS ili gdje već možemo, ali trenutno smo svi šokirani. Mi ćemo se boriti za njega do zadnje kapi. Radi se o fantastičnom dečku, našem dokapetanu i želimo zaštiti njega, klub pa čak i naš nogomet jer ovo je velika ljaga za sve nas.        

Ademi je ovoga tjedna bio na saslušanju kod Disciplinske komisije UEFA-e, koja mu je i odredila ovu kaznu, a to se smatralo dobrim znakom. No, ispostavilo se kako to nije bio slučaj. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter