Adele trijumfirala na dodjeli Brit Awardsa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Soul pjevacica Adele trijumfirala je u utorak navecer u Londonu na dodjeli britanskih glazbenih nagrada Brit Awards i oduševila publiku nadahnutom izvedbom hita "Rolling In the Deep".

Adele je na pocetku dodjele pokupila statuu za najbolju britansku pjevacicu, a kraj dvosatnog televizijskog showa zakljucila nagradom za album godine "21".

U meduvremenu je svoje sugradane u prepunoj dvorani O2 u Londonu oduševila solo izvedbom, dajuci do znanja da joj se glas potpuno oporavio od operacije glasnica krajem prošle godine zbog koje je morala otkazati dio turneje.

Adele je istu pjesmu otpjevala na dodjeli Grammya ranije ovoga mjeseca kada je kuci otišla s ukupno šest nagrada.

Jedina nagrada koju nije osvojila od tri nominacije je ona za najbolju pjesmu, koja je otišla u ruke natjecateljima talent showa One Direction za izvedbu "What Makes You Beautifull".



Primajuci nagradu, Adele je rekla: "Ništa me ne cini ponosnijom od cinjenice da doma dolazim sa šest Grammyja, a onda dolazim na Brit Awards i osvajam nagradu za album godine. Ponosna sam što sam Britanka i što sam ovog trena s vama".

Skupina Blur, vladari britanske pop scene 1990-ih godina, nakon što su dobili priznanje za životno djelo, zakljucili su show nekim od svojih najvecih hitova poput "Girls and Boys", "Song 2" i "Park Life".

Na svecanosti su prikazani videofilmovi u cast americkoj superzvijezdi Whitney Houston, koja je umrla uoci dodjele nagrada, kao i britanskoj pjevacici Amy Winehouse, pronadenoj mrtvoj u svome stanu u Londonu u srpnju prošle godine.

Najnominiraniji izvodac ove godine, Sheeran, 24-godišnji pjevac i autor, osvojio je nagrade za najboljeg britanskog solo pjevaca i hit godine "The A Team".

Rihanna, koja je drugu godinu zaredom izabrana za najbolju internacionalnu pjevacicu, zaslužila je "palac gore" za energicnu izvedbu svoga hita "We Found Love".

"U vrijeme kada sam bila neshvacena moji obožavatelji su me podsjetili da je OK ostati svoj", rekla je Rihanna primajuci priznanje.

Lana Del Rey, poznata po hitu "Video Games", osvojila je nagradu za debitanta i medunarodni hit godine.

Foo Fighters su proglašeni najboljom grupom, Coldplay najboljom britanskim bendom, a Bruno Mars je osvojio nagradu za najboljeg internacionalnog pjevaca.


Podijeli: Facebook Twiter