Adele pjeva na Oscarima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

To je predivno, rekla je Adele, potvrdivši nagađanja o tome da će njezin prvi nastup nakon porođaja biti na 85. dodjeli Oscara u veljači. Otkako je rodila sina prošlog listopada, pjevačica se držala podalje od svjetala reflektora. Nagađalo se da će pjevati na dodjeli Zlatnih globusa, ali nije. No, sad je osobno potvrdila da će na dodjeli Oscara 24. veljače u Los Angelesu uživo otpjevati pjesmu "Skyfall" iz istoimenog filma o Jamesu Bondu. Moguće je da Adele i osvoji Oscara te večeri, jer je za "Skyfall" nominirana za najbolju filmsku pjesmu, koju je napisala s Paulom Epworthom.

- Velika je čast biti nominiran i predivno je pjevati pred ljudima koji su očaravali moju maštu dugi niz godina. To je nešto što nikad nisam iskusila, a vjerojatno ću imati priliku to doživjeti samo jedanput, rekla je Adele.

Njezin će nastup biti uklopljen u dio dodjele kojim će se odati počast 50. obljetnici serijala o Jamesu Bondu, čime je to postala najdugovječnija filmska franšiza svih vremena. Producenti se nadaju da će u zvjezdani postav glumaca koji su tumačili lik agenta 007 te će doći na pozornicu u vrijeme četverominutne točke uspjeti uvrstiti i Seana Conneryja. Ako Connery pristane, na pozornici će biti svi Bondovi: Daniel Craig, Sir Roger Moore, George Lazenby, Timothy Dalton i Pierce Brosnan.

Pjesma iz filma "Skyfall" prva je pjesma iz nekog filma o Bondu koja je nominirana za Oscara još od 1981. godine i pjesme "For Your Eyes Only". Pjesma je već dobila niz nagrada, među kojima i Zlatni globus za najbolju originalnu filmsku pjesmu. Adele je na toj dodjeli, početkom siječnja, osobno primila nagradu i to joj je bilo prvo pojavljivanje u javnosti nakon što je rodila sina. (T. KVORKA/NL)


Podijeli: Facebook Twiter