Adele: Nemam rak grla

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Britanska pjevacica Adele odbacila je kao netocne medijske spekulacije da ima rak grla koje su se pojavile nakon što je otkazala preostale nastupe u ovoj godini zbog operacije.

"Željeli bismo ponoviti da ce Adele biti podvrgnuta operaciji zbog krvarenja u glasnicama. Sva izvješca u kojima se navode druga stanja sto posto su netocna", kazao je Adelin glasnogovornik u priopcenju.

Spekulacije su se razbuktale nakon što je otkazala nastupe u SAD-u i Britaniji do kraja ove godine.

Suocena s ozbiljnim zdravstvenim problemima zbog kojih je morala otkazati americku turneju, najprodavanija izvodacica 2011. godine, 23-godišnja britanska pjevacica Adele još uvijek se bori s posljedicama upale i krvarenja glasnica.

- Pjevanje je moj život, moj hobi, moja sloboda i moj posao. Nemam drugog izbora, osim potpunog oporavka. U suprotnom, mogla bih zauvijek uništiti svoj glas, napisala je na svojoj web stranici.

Slavnu glazbenicu, koja je prva dva Grammyja osvojila prije dvije godine, s velikim nestrpljenjem posebno išcekuju u Sjedinjenim Americkim Državama gdje je njezin drugi studijski album "21" prodan u više od cetiri milijuna primjeraka, a u SAD-u nosi i titulu najprodavanijeg albuma u digitalnom obliku.

Album s najviše downloada u britanskoj povijesti donio joj je i brojne nominacije za nagrade MTV European Music, UK Music Video, American Music, Soul Train i Grammy. Ovog je tjedna osvojila priznanje britanskog glazbenog casopisa Q za najbolju pjevacicu, a njezina pjesma "Rolling in the Deep" takoder je proglašena najboljom.

Dok obožavatelji s nestrpljenjem išcekuju njezine nove koncerte, casopis Rolling Stone piše kako bi Adele odgodenu turneju mogla zapoceti iduce godine. Dok cekaju njezin povratak na scenu, obožavatelji talentirane pjevacice morat ce se zadovoljiti njezinim novim materijalom, koncertnim CD-om i DVD-om "Live at the Royal Albert Hall", koji ce biti objavljen krajem studenog. (Hina, I. KOCIJAN/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter