Addenda poklanja deset stipendija nezaposlenima

Velik interes za obrazovanje za zvanje kuharA (Arhiva GI)
Velik interes za obrazovanje za zvanje kuharA (Arhiva GI)

U učilištu Addenda danas je predstavljen projekt dodjele deset stipendija koje će ovo učilište četvrtu godinu uzastopno dodijeliti nezaposlenima. Nakon velikog uspjeha dosadašnjih akcija stipendija Addenda nastavlja s akcijom pod nazivom "Izaberi uspjeh!", koja je ove godine započela 10. i traje do 30. lipnja.

Ravnateljica Majda Miljan i koordinator projekta Aleksandar Miljan pojasnili su da se stipendije odnose na programe srednjih škola za komercijalista, tehničara cestovnog prometa, prodavača, a ove je godine zbog velikog interesa dodan i program za kuhara.

- Deset stipendija omogućit će novi početak bez ikakvih financijskih izdataka za nezaposlene osobe koje bez ovakve stipendije ne bi bile u mogućnosti nadograditi svoje obrazovanje i otvoriti si nove mogućnosti zapošljavanja, naveo je Miljan te dodao da ukupna vrijednost stipendija koje poklanja Addenda iznosi oko 65 tisuća kuna.

Stipendije su namijenjene svim osobama od 16 do 60 godina koje su nezaposlene najmanje posljednjih šest mjeseci. Addenda je, naime, navedenu društvenu grupu prepoznala kao posebno osjetljivu socijalnu kategoriju u vrijeme ekonomske krize kojoj se ne nazire kraj te im kroz svoj rad nastoji pružiti priliku za nastavak obrazovanja kao temelj za uspjeh u budućem radu i životu.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem web-prijavnice na www.uciliste-addenda.hr ili osobno u prostorijama Addende u Amfiteatarskoj ulici 2 u Puli svakog radnog dana od 8 do 12 i 16 do 20 sve do 30. lipnja. Javna objava rezultata bit će u četvrtak, 3. srpnja.

Najvažniji dio svake prijave, kako je pojašnjeno, jest motivacijsko pismo u kojem kandidat treba ukratko opisati razloge zbog kojih bi upravo on/ona trebao/la dobiti stipendiju. Nakon što je kandidat odabran obavezan je donijeti dokumente i svjedodžbe kojima potvrđuje motivacijski tekst. Prednost imaju oni s boljim uspjehom u dosadašnjem obrazovanju i s posebno osjetljivim socijalnim statusom, a deset stipendija raspodijelit će se na navedene programe sukladno iskazanom interesu. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter