Adam Sandler najpreplaćeniji holivudski glumac

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Američki glumac Adam Sandler našao se na vrhu Forbesove liste najpreplaćenijih holivudskih glumaca, s velikim svotama isplaćenim unaprijed uz osrednje rezultate filmova, piše časopis u ponedjeljak.

Sandler (47), zvijezda recentnih komedija poput "Jack & Jill" i "That's My Boy", skinuo je s trona Eddieja Murphyja. Forbes piše da su zadnja tri Sandlerova filma prosječno zaradila 3,40 američkih dolara na svaki dolar koji je njemu plaćen.

Popis, koji godišnje sastavlja Forbes, broji zadnja tri glumčeva filma. Ovogodišnja lista zaključena je s 1. lipnjem, tako da na nju nije ušla Sandlerova komedija "Starci 2" koja se počela prikazivati u srpnju i dobro stoji na kinoblagajnama.

Forbes ne kaže koliko je Sandler zaradio s tri filma koja su ušla u kalkulaciju. Međutim, časopis dodaje da se on nalazi među onima koji još uvijek mogu tražiti više od 15 milijuna dolara po filmu za predaranžman.

Holivudski studiji su se zadnjih godina okrenuli plaćanju manjih svota unaprijed te vezali zaradu glumaca uz uspjeh filmova na kinoblagajnama. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter